Musorujsag
Élő Eredmények

Csányi Sándor: Komoly megerősítés, hogy Budapest EL-döntőt rendez

MLSZ/m4sport.hu/MTI
A honi szövetség elnöke szerint rendkívüli elismerés az UEFA részéről, hogy évről évre kiemelkedő focimeccsek rendezési jogát ítéli oda hazánknak.
A Puskás Aréna díszkivilágításban a nyitóünnepségén (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a magyar főváros, a Puskás Aréna ad otthont a 2022-es Európa Liga döntőjének.

A sporttörténelmi jelentőségű döntést (Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupasorozatban sem) természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor is üdvözölte.

„Komoly megerősítésnek érzem a munkánkkal kapcsolatban, hogy Magyarország minden évben kiemelkedő futballmérkőzéseknek adhat otthont, kezdve a tavalyi női BL-döntővel, folytatva az idei Eb négy találkozójával, az U21-es Európa-bajnokság fináléjával, illetve a mostani döntés értelmében a 2022-es Európa Liga-döntővel”nyilatkozta az mlsz.hu-nak a döntést követően Csányi Sándor.

„Ennek köszönhetően egyre több és több magyar szurkoló nézhet meg a helyszínen kiemelkedő labdarúgó-mérkőzéseket a saját hazájában. Bízom benne, hogy a közelgő Európa Liga-döntő olyan nagy mérkőzés lesz, amely sok gyerekkel megszeretteti a labdarúgást.” – fogalmazott az elnök.

A döntőt várhatóan 2022. május 18-án vagy május 25-én rendezik a Puskás Arénában.

További tartalmak