Musorujsag
Élő Eredmények

Novothny: Nem mondom el, mi van a fejemben, nem akarok vulgáris lenni

M4 Sport
Nebojsa Vignjevic nem foglalkozott a lemondással a diósgyőri vereség után, Novothny Soma pedig inkább nem mondta el, mire gondol. Nyilatkozatok az OTP Bank Liga szombati játéknapja után.

Nebojsa Vignjevic, a Diósgyőr vendégeként 2–1-es vereséget szenvedő Újpest vezetőedzője az M4 Sportnak nyilatkozva a korán bekapott gólban látta a vereség fő okát, az esetleges lemondásáról pedig nem kívánt beszélni. „Nagyon korán kaptuk és ezzel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Próbáltunk talpra állni, de minden tervünk felborult. Utána sokat dolgoztunk, de ez nem volt elegendő ahhoz, hogy pontot szerezzünk. Az esetleges lemondásom? Semmilyen gondolatom nincs most ezzel kapcsolatban. Nem könnyű a mostani helyzet, de nemcsak rólam van szó, most csak a mérkőzésről kívánok beszélni.”

„Inkább nem mondom el, mi van a fejemben, mert nagyon csúnya lenne és nem akarok vulgáris lenni – fogalmazott a lila-fehérek szépítő gólját szerző Novothny Soma. – Nézzük vissza a kapott gólokat! Legyakoroljuk, levideózzuk, hogy ez a figurájuk, aztán megesszük. Hát akkor mit tudunk csinálni? Csak saját magunknak gratulálni a kapott gólhoz. Nem tudok erre mit mondani.”

Feczkó Tamás, a DVTK edzője szerint két győzni akaró csapat nagyon jó mérkőzést játszott. „Volt, amikor mi domináltunk, volt, amikor az Újpest. 2–0 után akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna, de ma egy nagyon jól játszó Újpestet győztünk le.”

A házigazdák második gólját szerző Rui Pedro örül a találatának, de szerinte fontosabb, hogy a csapat folytatni tudta jó sorozatát és győzött.

A Puskás Akadémia vendégeként egygólos hátrányból 4–1-re nyerő Fehérvár trénere, Joan Carrillo úgy látta, jól kezdett a csapata, mégis a házigazdák szereztek vezetést, a Fehérvár viszont kockáztatott és ez kifizetődött. „Az első 25 percben volt néhány ígéretes helyzetünk, a vezető gólt mégis a Puskás Akadémia szerezte meg. A második félidőben is jól játszottunk, hittünk magunkban és abban, hogy győzhetünk. Kockázatot is vállaltunk, hiszen három védőnket is lecseréltük, ez pedig eredményre vezetett.”

A házigazdákat irányító Hornyák Zsolt úgy véli, csapata túl passzív volt és olyan hibákat követett el, amilyeneket egy ilyen szintű ellenféllel szemben nem szabad. „Nem tudtuk megtartani a vezetést, nagyon passzívak voltunk. Az első három gólt egyéni hibákból kaptuk, ilyen hibákat nem követhetünk el, a Vidi majdnem minden hibánkért megbüntetett minket. A második félidőben a Fehérvár dinamikusabb és főleg a befejezésben erősebb volt.”

Sergei Rebrov, a Zalaegerszegen 1–1-es döntetlent játszó Ferencváros trénere szerint két ellentétes félidőt láthatott a közönség. „Az első játékrészben inkább mi domináltunk, a másodikban pedig a ZTE akarata érvényesült. Úgy gondolom, ha a második félidőben is úgy játszunk, mint az elsőben, akkor megnyertük volna a mérkőzést.”

Márton Gábor, a hazaiak vezetőedzője úgy véli, csapatának voltak nagyobb helyzetei, a második játékrésszel kapcsolatban pedig sejtelmesen fogalmazott. „Jól játszott a csapat, a második félidőben sokkal jobbak voltunk, mint a Fradi, sőt, az egész mérkőzésen nekünk voltak nagyobb helyzeteink, főleg az első félidőben, mégis mi kaptuk a gólt. A második félidőben aztán történt, ami történt.”

A Kaposváron 4–0-ra nyerő Mezőkövesd mestere, Kuttor Attila elégedett volt mindenkivel, aki pályára lépett, míg a hazaiak részéről Disztl László azt emelte ki, hogy csapata a bunkerfoci helyett felvállalta a játékot.

„Egy nagyon jó Mezőkövesd ellen játszottunk, megtehettük volna, hogy beállunk védekezni és kihúzzuk, ahogy tudjuk, de felvállaltuk, hogy előretoljuk a védekezést és felvállaltuk a játékot, ez így sikerült. A Mezőkövesd rutinos támadói jobban kihasználták a lehetőségeiket, a mi fiataljaink is bátran játszottak, voltak lehetőségeink, voltak helyzeteink, kapufánk is volt. Azt gondolom, hogy támadásban és védekezésben is mindent megtettünk, az első perctől az utolsóig küzdöttünk, és ezután is ezt fogjuk tenni” – fogalmazott Disztl László.

A Kisvárdát hazai pályán 1–0-ra legyőző Debrecent irányító Vitelki Zoltán szerint ezen a héten az volt a legfontosabb, hogy az egymás utáni három vereség után kihozzák a mentális gödörből a játékosokat, ez pedig úgy tűnik, sikerült.

„Nem ma játszottunk a legszebben, de ez ma sikerre vezetett” – fogalmazott a Loki győztes gólját szerző Varga Kevin.

Bódog Tamás, a vendégek trénere gratulált a Debrecennek, saját csapata teljesítményét pedig a második félidőben látta jobbnak. „A második félidőben jobbak és veszélyesebbek voltunk, de azokat a lehetőségeket, amelyekből végül nem lettek helyzetek, nem használtuk ki. Gratulálok a Debrecennek, jó csapatuk van, sok fiatal tehetséges játékossal.”

A Honvéd ellen a Magyar Kupa-negyeddöntő első meccséhez hasonlóan hazai pályán gól nélküli döntetlent játszó Paks trénere a hozzáállással és a játékkal elégedett volt, szerinte csapata győzelmet érdemelt volna. „Úgy érzem, hogy két pontot elvesztettünk a mai mérkőzésen. A csapat győzelemre játszott, mindvégig hittem abban, hogy tudunk gólt rúgni. Sajnos a két csapat már második alkalommal oltja ki egymást, de ez lényegesen jobb meccs volt, mint a szerdai” – mondta Osztermájer Gábor.

Pisont István, a kispestiek megbízott vezetőedzője szerint helyzetekben, iramban és színvonalban is jobb volt a szombati meccs a szerdai találkozónál.

A honvédos Nagy Gergő úgy véli, az önbizalomhiány az oka, hogy a támadó harmadban elfogy a kreativitás és a szusz. „Nagyon stresszessé válunk a támadó harmadban, ha felszabadulnánk vagy meglenne az áttörést jelentő gól, akkor gondolom, könnyebben menne, ezért dolgozunk.”

További tartalmak