Zárt kapus lehet a bolgár-magyar Eb-pótselejtező!

A jelenlegi helyzet szerint zárt kapus lesz a Bulgária–Magyarország labdarúgó pótselejtező március 26-án – tájékoztatta az MLSZ-t a bolgár szövetség. A visszavonásig hozott intézkedést azonban bármikor megváltoztathatja a bolgár illetékes minisztérium.
Az MLSZ tájékoztatása szerint a Bolgár Egészségügyi Minisztérium vasárnapi rendeletének értelmében – más intézkedések mellett – meghatározatlan ideig minden sporteseményt zárt kapuk mögött kell megrendezni az országban. Ezen döntés hatálya alá esik a március 26-i Bulgária-Magyarország mérkőzés is. Az intézkedés visszavonásig érvényes, így a mérkőzés időpontjáig az illetékes minisztérium bármikor megváltoztathatja vagy visszavonhatja azt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség folyamatosan egyeztet a Bolgár Labdarúgó-szövetséggel a kialakult helyzetről és változás esetén azonnal tájékoztatjuk a szurkolókat a fejleményekről.

A válogatott és stábja az eredeti terveknek megfelelően folytatja a felkészülés, az utazás, az ott tartózkodás és a mérkőzés előkészítését, szervezését.

„Úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés március 26-án Szófiában. Hogy szurkolókkal vagy szurkolók nélkül, azt az illetékes hatóságok döntik el” – mondta Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője az M4 Sportnak.

A bolgárok elleni találkozót a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban magyar idő szerint 20.45-kor rendezik, találkozóra már minden vendégbelépő gazdára talált. Kérdésre válaszolva Sipos Jenő közölte, még nem kezdték el visszautalni a megvásárolt vendégjegyek árát, mivel még nem végleges a zárt kapuról szóló döntés. „Egyelőre várjuk a híreket és a fejleményeket. Amennyiben fontos információkat kapunk, ezekről haladéktalanul tájékoztatjuk majd a szurkolókat.”

Marco Rossi szövetségi kapitány a tervek szerint jövő hétfőn hirdeti ki keretét. A magyar válogatott, amely négy éve pótselejtezőn harcolta ki az Eb-részvételt, győzelme esetén a Puskás Arénában fogadja az Izland-Románia párharc továbbjutóját. A második összecsapás győztese kijut a nyári kontinensviadalra, amelynek egyik helyszíne Budapest lesz.

Az MLSZ szóvivője hozzátette, az öt nappal később esedékes budapesti mérkőzéssel kapcsolatban egyelőre nincs szó korlátozó intézkedésről. „Kapcsolatban vagyunk az illetékes hatóságokkal, az egészségügyi hatóságokkal és az UEFA-val, és amennyiben olyan intézkedésre jön utasítás, hogy bármilyen korlátozó intézkedéseket kell hozni, akkor azt haladéktalanul végre fogjuk hajtani. Az operatív törzzsel is kapcsolatban vagyunk, ha tőlük érkezik olyan jelzés, hogy bármilyen módon korlátozni vagy tiltani kell bizonyos rendezvényeken a szurkolókat, akkor azt haladéktalanul végre fogjuk hajtani, hiszen a legfontosabb az egészség megőrzése és a járvány terjedésének megakadályozása.”