Musorujsag
Élő Eredmények

Tavaszra összeáll a legerősebb Honvéd

M4 Sport
A tavaszi szezonig kellett várni arra, hogy összeálljon a legerősebb Budapest Honvéd, az elmúlt egy hónapban ugyanis meghatározó játékosok tértek vissza súlyos sérülésük után.

Giuseppe Sannino vezetőedző február közepe óta ismét számíthat Gazdag Dánielre, aki 81 napot hagyott ki vállműtétje után, valamint Nagy Gergőre, aki 55 napot töltött gyógyulással és regenerációval. A legújabb visszatérőnek, Lefkovits Robinak 225 napot kellett kiböjtölnie, hogy újra a Honvéd felnőtt csapatában védhessen.

Az augusztusi, Craiova elleni Európa-liga-selejtezőn térdszalag-szakadást szenvedett kapus visszatérése remekül sikerült, hiszen gólt sem kapott a Paks elleni Magyar Kupa-negyeddöntőn, amelyet a kispestiek 2–0-ra megnyertek, így bejutottak a legjobb négy közé.

„Elképesztően hosszú időszak volt, nehéz szavakkal leírni, mennyire hiányzott már a játék – nyilatkozta Lefkovits az M4 Sport Játékoskijáró című műsorának. – Rengeteget dolgoztam az edzőteremben és közben arról ábrándoztam, milyen lesz majd a visszatérésem. A térdem már nem fáj, talán jobb is, mint korábban volt. Persze néha még eszembe jut az a szörnyű sérülés, amely tönkretett az idényem, de most azon vagyok, hogy megújulva a legjobb formámban segítsem a csapatot.”

Gazdag Dániel elmondta, a visszatérése utáni első mérkőzéseken még féltette a vállát az eséseknél vagy ütközéseknél, mára azonban már százszázalékosan túl van a sérülésen. „Azóta túl vagyok egy-két nagyobb esésen is, láttam, hogy nincs vele gond és fájdalom, úgyhogy azt gondolom, hogy teljesen a múlté a sérülésem” – mondta a válogatott középpályás.

„Ami kimaradt a felkészülési szezonban, az még nem jött vissza, a meccseken kell edzésbe hoznom magam – fogalmazott Nagy Gergő. – Az egész szezonunk kacifántos volt, folyamatosan alapemberek dőltek ki amikor már úgy nézett ki, hogy kezd összeállni végre a csapat. Ha végre elkerülne minket ez peches széria, akkor még bármi nyitott lehet számunkra mind a kupában, mind a bajnokságban az Európa-ligáért folytatott harcban.”

Lefkovits Robi szerint ennyi csapás után már csak jó dolgok történhetnek a Honvéddal, amelynek legfőbb célja a Magyar Kupa elhódítása. „A tavalyi elbukott finálé után még nagyobb lendülettel hajtunk, hogy hazavihessük a serleget.”

Gazdag Dániel szintén úgy véli, hogy a szezon hajrájára a kupagyőzelem lett a kispestiek első számú célja. „Szerencsések voltunk a sorsolásnál, kaphattunk volna nehezebb ellenfelet, viszont az MTK ellen is maximális odafigyeléssel fogunk kimenni. Nehéz meccsre számítunk, ismerem jól az edzőjüket, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fel fognak belőlünk készülni.”

A Honvéd szombaton 17 órától a Kisvárdával játszik az OTP Bank Liga 25. fordulójában. A mérkőzést a Duna World és az m4sport.hu közvetíti élőben.

További tartalmak