Musorujsag
Élő Eredmények

Sűrű lehet a jövő évi programja a válogatottnak

m4sport.hu
Az Európa-bajnokság és a vb-selejtezők mellé még a Nemzetek Ligája selejtezői is átcsúszhatnak 2021-re, így elképzelhető, hogy Marco Rossi csapatának három fronton kell helytállnia.
A magyar játékosok a Himnuszt éneklik a Magyarország-Wales Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés után. MTI/Illyés Tibor

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) keddi döntése értelmében az egész világot sújtó koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották a labdarúgó-Európa-bajnokságot. (De ugyanígy döntött a többi földrész is az idei évre tervezett saját tornájával kapcsolatban.)

Az eredetileg június 12. és július 12. közöttre tervezett európai tornát 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg, az eredeti terveknek megfelelően 24 csapat részvételével, Európa 12 városában, köztük Budapesten. A selejtezőket szeretnék még idén befejezni.

Így azonban elég sűrű program várhat a magyar válogatottra (is), hiszen ha a pótselejtezőket sikerrel veszi, úgy három meccs rögtön garantált az Eb-n.

Elvileg márciusban már elkezdődnek a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezői is, ugyanakkor azt nem lehet tudni, hogy az idén őszre tervezett Nemzetek Ligája-selejtezőket vajon meg tudják-e rendezni. Ha esetleg nem, akkor azok is átcsúszhatnak 2021-re.

A NL helyosztói egyébként öt nappal lennének az Eb rajtja előtt, így biztos, hogy változtatnak majd ennek a lebonyolításán is.

És akkor még nem is beszéltünk arról az eshetőségről, ha jövőre halasztják a tokiói olimpiát. Ennek a futballtornáján ugyan nem érdekelt a magyar együttes, de több másik európai együttes igen, így ez is alaposan bekavarhat a többi torna lebonyolításába.

A jövő évi részletes programot és versenynaptárat az UEFA munkacsoportja a közeljövőben dolgozza ki.

További tartalmak