×

Giuseppe Sannino távozik a Honvédtól

A hivatalos álláspont szerint közös megegyezéssel bontottak szerződést az olasz szakemberrel.

Giuseppe Sannino (Fotó: honvedfc.hu)A Budapest Honvéd labdarúgócsapata csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott Giuseppe Sannino vezetőedzővel és stábjával.

"Sannino munkáját ideiglenesen Pisont István veszi át, a bajnokság szüneteltetésének időszakában egyéni edzéstervek alapján - az erőnléti edzővel közösen - készíti föl a játékosokat a későbbi mérkőzésekre" - olvasható a klub honlapjának beszámolójában, amely - bár konkrétan nem nevezi meg - a koronavírus-járvánnyal indokolta a döntést, mivel a "kialakult helyzetre" hivatkozik.

A közlemény szerint Valerio Zuddas erőnléti edző április 30-ig még a klubnál marad, de a többiek már a héten visszatérnek hazájukba.

A kispestiek korábbi játékosa, Pisont István nem először kerül Sannino helyére, ugyanis amikor az olasz szakember két hétig önkéntes karanténban volt, akkor három találkozón már irányította a csapatot. Abban az időszakban a Honvéd kikapott a bajnokságban a Diósgyőrtől, majd kétszer gól nélküli döntetlent játszott Pakson, előbb a Magyar Kupában, majd az OTP Bank Ligában.

A Honvéd 25 forduló után hatodik az élvonalban, a Magyar Kupa elődöntőjében pedig a másodosztályú MTK Budapest lesz az ellenfele, amikor folytatódhat a szezon.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as idényében:
2019. szeptember 3-4. - Diósgyőr: Fernando Fernández helyett Feczkó Tamás
2019. október 8-16. - Kisvárda: Miriuta László helyett Kocsis János, Dajka László
2019. november 3. - Paks: Szivics Tomiszlav helyett megbízott edzőként Osztermájer Gábor
2019. november 25. - Fehérvár: Marko Nikolic helyett Joan Carillo
2019. december 27-30. - Debrecen: Herczeg András helyett Vitelki Zoltán
2020. február 6. - Kisvárda: Dajka László helyett Bódog Tamás
2020. február 10. - Zalaegerszeg: Dobos Barna helyett Márton Gábor
2020. március 19. - Budapest Honvéd: Giuseppe Sannino helyett Pisont István