Kalmár Zsolt: A focinál fontosabb az egészség

A klubtól kapott edzésprogram alapján, otthon tartja formában magát Kalmár Zsolt. A dunaszerdahelyi DAC magyar válogatott játékosának hiányzik a labdarúgás, de fontosabbnak tartja az egészséget, ezért hosszabb távú kényszerszünetre rendezkedik be a koronavírus-járvány miatt.

„Kaptunk edzésprogramot futással, erősítéssel – nyilatkozta Kalmár Zsolt a közmédiának. – Vannak olyan feladatok is, amiket a konditeremeben kellene elvégezni, de ezeket most nem tudom elvégezni, hiszen vigyázok magamra és a családomra, nehogy megfertőzzem őket azzal, hogy elmegyek a kondiba és ott elkapok valamit. Ezért rendeltem pár erősítő cuccot itthonra és itt, ahol lakom, lejárok a töltésre futni napi 30-35 percet jó tempóban. Nem könnyű helyzet, de motiváltnak kell lenni, hogy mindent elvégezzünk. Remélem, hogy mindenki betartja, hiszen fontos, hogy mindenki egészséges legyen és újra rend legyen az életben.”

A 24 éves középpályás számára különösen rosszkor jött a vírus miatt elrendelt felfüggesztés, mivel sérülése után visszatérve éppen visszanyerte régi formáját.

„Ahogy olvasom a híreket, nem gondolom, hogy egy-két hét lesz, de reménykedem, hiszen nagyon hiányzik a foci, a második nap után már ki is mentem a kertbe rugdosni. De a focinál fontosabb az egészség, a család, az emberek, remélem, hogy mindenki otthon marad és betartja az utasításokat. Hallottam, hogy harminc napra lezárják a határokat, ezért is rendeltem cuccokat, hogy karban tartsam magam, hiszen egy hosszabb sérülés után jöttem vissza, most kezdtem formába lendülni, most megint jön egy jó pár hét kihagyás, úgyhogy próbálom magam fitten és formában tartani” – fogalmazott a 16-szoros válogatott futballista.

A DAC 22 forduló után a harmadik helyen áll a szlovák élvonalban.