Musorujsag
Élő Eredmények

Eppel: Remélem, mihamarabb folytatjuk, de most vannak fontosabb dolgok

M1
A téli átigazolási szezonban Belgiumba szerződő Eppel Márton egyéni edzésmunkával készül a folytatásra.

A Cercle Brugge támadója a csapattól kapott program szerint készül a koronavírus miatti kényszerszünetben. Két naponta van edzés: kondi, illetve futóprogram. „Ebből a szempontból szerencse, hogy a tengerparthoz közel lakom, szóval le tudok menni futni. De azért itt Belgiumban is komoly szigorítások vannak. Gyakorlatilag házi karantén van, nem lehet kimenni, csak patikába vagy bevásárolni, illetve ha sportolsz. Itt a parton ezt nyugodtan meg tudom csinálni” – nyilatkozta az M1-nek, hozzátéve az erőnléti edzésekhez a klub a futballisták rendelkezésére bocsátotta a megfelelő felszereléseket.

A tabella alján tanyázó együttesbe érkezett, de egy fordulóval az alapszakasz vége előtt – ekkor állt le a liga – már biztosan elkerülték a kiesést. Ehhez kellett, hogy az utóbbi öt meccsükből négyet megnyerjenek. Eppel, akinek a csapat sikerén túl az is célja volt, hogy Nyugat-Európában játszhasson eddig nyolc bajnoki egy gólt szerzett. De azt még nem tudni, lesz-e play-off, ahol folytathatná. „Remélem a vírusnak mihamarabb vége lesz, és tudjuk folytatni, de látni kell, fontosabb dolgok is vannak most.”

Hogy a Cercle Brugge-t választotta, abban nagy szerepet játszott a vezetőedző, Bernd Storck személye. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya már a szerződtetése előtt is jelezte a csatárnak, hogy szeretné a csapatában tudni.

A javulás okát is Storck munkájának tukajdonítja Eppel, valamint a jól sikerült téli igazolásoknak, akik illenek a tréner elképzeléseibe. Úgy érzi, az első győzelemig sem volt gond a teljesítményükkel, de azt követően átszakadt a gát. „Négyszer nyerni az utolsó pozícióból nem biztos, hogy reális eredmény volt, de a játék alapján megérdemeltük mindet” – szögezte le.

Hozzátette, nem kereste Marco Rossi, de tudja, a válogatott stábja a helyszínen is látta a tavasszal. Nem tagadja, szívesen csatlakozna újra a kerethez, de megismételte, jelenleg nem a futball a legfontosabb kérdés.

További tartalmak