Musorujsag
Élő Eredmények

„A vetődés még menne, a felugrás már kevésbé” – Disztl Péter 60 éves

m4sport.hu
Hétfőn töltötte be hatvanadik életévét Disztl Péter, a Videoton és a magyar labdarúgó-válogatott kapuslegendája.

Disztl Péter az 1984/1985-ös szezonban parádés védéseivel komoly részt vállalt a székesfehérvári csapat UEFA Kupa-menetelésében, amelynek során a Vidi sorrendben a Dukla Prahán, a PSG-n, a Partizanon, a Manchester Uniteden és a Zeljeznicaron túljutva jutott döntőbe, ahol a hazai mérkőzésen 3–0-ra kikapott a Real Madridtól, így hiába nyert a Santiago Bernabéu Stadionban 1–0-ra, a második helyen végzett a harmadik számú európai klubsorozatban.

A 37-szeres válogatott futballista a Kossuth Rádiónak adott születésnapi interjúban elmondta, már túltette magát azon, hogy a 80-as évek hazai viszonyai miatt nem igazolhatott külföldre 30 éves kora előtt, így nem lehetett sem a Real Madrid, sem a Sporting Lisszabon játékosa.

„Ezek olyan lehetőségek voltak, amik elvileg nem jöhettek létre. Más világ lett volna, ha bármelyiket is meg tudom ragadni, de nem rajtam múló okok miatt nem tudtam. Most már nem rágódok rajta és nem is foglalkozom vele” – fogalmazott az ünnepelt, aki csak 1990-ben hagyhatta el az országot: előbb Németországban, majd Malajziában légióskodott.

A nagyközönség egyébként legutóbb tavaly szeptemberben láthatta védeni Disztl Pétert, amikor a Fehérvár–Újpest meccsen Simon Krisztián lecsúszott lövését húzta le könnyedén a nézőtéren ülve. „Ez hozzátartozik a rutinhoz, olyan ez, mint a kerékpározás, aki egyszer kerékpározott, az sem felejti el” – elevenítette fel a hatalmas ovációt kiváltó mozdulatot Disztl Péter, aki a koronavírus-járvány miatt egyedül volt kénytelen megünnepelni a 60. születésnapját Baján.

„Sajnos nem volt semmi, egyedül vagyok itt. A feleségem Fehérváron van, telefonon, Skype-on vagy Messengeren tudunk beszélni, betartjuk a karanténszabályokat. Ez egy ilyen születésnap volt, igaz, hogy a hatvanadik, kerek, de ez most így sikerült. Bepótoljuk majd, ha lemegy ez a mizéria” – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva a gyors vetődéseiről híres Disztl Péter elmondta, játékosként és később edzőként is komolyan vett minden egyes mérkőzést és tréninget, ez pedig a mai napig nem változott, éppen ezért nem játszik már mérkőzéseket. „Nem is vállalok már öregfiúk-mérkőzést, mert nem tudok szórakozva játszani. Komolyan veszek még most is minden egyes mérkőzést, biztos, hogy lesérülnék, ha játszanék. A vetődés még lehet, hogy gyors lenne, de utána felugrás már nagyon lassú lenne.”

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak