×

Fizetésük harmadáról lemondtak a diósgyőri focisták, edzők és vezetők

Rövid egyeztetést követően a labdarúgók, a Feczkó Tamás vezette szakmai stáb és a menedzsment tagjai lemondtak április 1-től fizetésük 30 százalékáról – jelentette be hivatalos honlapján a DVTK labdarúgócsapata.

Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK Budapest, 2020. február 29. A Diósgyőri VTK játékosainak gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában a Budapest Honvéd ellen játszott mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. február 29-én. Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 0-4. MTI/Illyés Tibor
A diósgyőri klub keddi közleménye szerint az intézkedéseket a járványügyi veszélyhelyzet miatt kialakult gazdasági válsághelyzetre reagálva hozta meg a csapat vezetősége, amely a többi munkavállaló bérét kisebb mértékben, jövedelme függvényében sávosan, szociális szempontokat is figyelembe véve csökkentette.

„A döntések egyetlen célja a klub működésének megfelelő színvonalon történő fenntartása, annak érdekében, hogy a járvány vége után hasonló struktúrában tudjon a DVTK tovább működni, mint a koronavírus megjelenése előtt – nyilatkozta a klub holnapjának Sántha Gergely, a DVTK elnöke. – Az a célunk, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsuk sportolóinkat és dolgozóinkat. Azt mi sem tudjuk, hogy a járvány meddig tart, de azt igen, hogy a gazdaság és azon belül a szórakoztatóipar, amelynek egyik legfontosabb ága a sport, egyelőre beláthatatlan mértékben sínyli meg a járvány okozta helyzetet. Ezeket a nagyon nehéz döntéseket most kell meghozni a jövő érdekében. Köszönöm a dolgozóinknak, a játékosainknak és a szakmai stábnak, hogy a DVTK hosszútávú működését szem előtt tartva hozták meg döntésüket!”