Musorujsag
Élő Eredmények

Grozavot és román honfitársát elküldték Kisvárdáról – megszegték a kijárási tilalmat

kisvardafc.hu
Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója csapattájékoztatón jelentette be, hogy a keret két román futballistája, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici megszegte a város elhagyását tiltó belső szabályzatot, ezért felbontották a szerződésüket.

A klub a koronavírus-járvány miatt hetekkel ezelőtt vezette be azt a protokollt, hogy a futballisták csak vezetőségi jóváhagyással hagyhatják el a várost.

A két korábban hazája válogatottjában is pályára lépő játékos azonban múlt héten engedély nélkül hazautazott.

Gheorghe Grozav (fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

„Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is – idézi Révészt a várdai honlap. – Keddre nem is érkeztek vissza, ha pedig visszajönnének a Magyarországétól fertőzöttebb területről, Romániából, akkor kéthetes karantén várna rájuk. Ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, az ő tettük elítélendő, az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatjuk be. Az ő felelőtlenségük a biztonságra vonatkozó törekvéseinkkel éppen szembe mennek. Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni. Ebben a helyzetben nem tehetünk különbséget játékos és játékos között, és a korábbiakban bármennyit is segített nekünk Gheorghe Grozav, ez a tette megengedhetetlen és megbocsáthatatlan. A játékos érdemeit nem vitatjuk el, köszönjük neki az eddigieket. Iasmin Latovlevici pedig nem jutott el odáig, hogy lehetőséghez jusson.”

Utóbbi télen csatlakozott a szabolcsi együtteshez, amelynek Grozav valóban meghatározó tagja volt. Ebben a szezonban hét gól és öt gólpassz fűződött a nevéhez.

Mindkettejük szerződése a nyáron járt volna le.

A Kisvárda jelenleg a hetedik az OTP Bank Ligában, ám a kiesőpozíciótól így is mindössze három pont választja el.

További tartalmak