×

A járványhelyzet nem írta át az Eb-ben bízó futsalválogatott terveit

Turzó József, a férfi futsalosok szövetségi kapitánya a koronavírus miatti kényszerű leállásban sem tétlenkedik. A válogatott programját eddig amúgy is kevésbé érintette a járvány.

futsalhungary.hu (fotó: futsalhungary.hu)
A 2022-es hollandiai Európa-bajnokság első kvalifikációs körét az év elején hibátlanul vette a magyar csapat. Mint a szakember az M4 Sport megkeresésére leszögezte, a legyőzött török, litván, északír triónál játékerőben egyértelműen jobbak voltak. A folytatás 2021-ben következik, amikor is fel kéne nőni az élmeznyt követő erős középmezőnyhöz, hogy ott lehessen a válogatott a kontinenstornán.

Újdonság a selejtezős rendszerben,  hogy nem egy tornán, hanem a futballhoz hasonlóan oda-visszavágós csoportküzdelemben vívhatják ezt ki, ami Turzó szerint előnyt is jelenthet a mieinknek.

„Ez kedvez nekünk. Mint ahogy az oroszok ellen is bizonyítottuk, hazai közönség előtt ez a válogatott bravúrokra képes. És ahhoz, hogy kijussunk, igenis bravúrokra lesz szükség” – érvelt.

A járványhelyzet tehát egyelőre nem igazán borította fel a programot, bár a szerbek elleni páros felkészülési meccs elmaradt. A bajnokság viszont szünetel, és a bizonytalanság nem segít, a játékosok otthonukban bár végzik a kiadott edzésmunkát, a közös felkészülés egyelőre szóba sem jöhet.

A szövetségi kapitány az edzőképzés instruktora is egyben, ezért – mint elárulta – a jelenlegi helyzetben oktatóvideókkal jelentkezik a közösségi oldalakon, miközben önmagát is képzi online-tanfolyamokon.

A teljes beszélgetést a videóra kattintva hallgathatja meg.