Musorujsag
Élő Eredmények

Willi Orban jövő héten már edzésbe állhat

m4sport.hu
A járvány miatt kényszerszünetnek köszönhetően, nem elképzelhetetlen, hogy még a bajnokságban is szerephez jut a lipcseieknél.
Willi Orbánra a magyar válogatottban is kulcsszerep vár. (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Willi Orbán az RB Leipzig és a magyar válogatott védője még tavaly októberben a Wolfsburg elleni Német Kupa-találkozón szenvedett térdsérülést. A 27 esztendős játékoson artroszkópiás műtétet hajtottak végre és már akkor biztos volt, közel féléves kihagyás vár rá.

Ez érzékenyen érintette Marco Rossi szövetségi kapitányt is, hiszen a játékos alapember a válogatottban és csak bízni lehetett benne, hogy felépül a márciusi Bulgária elleni Eb-pótselejtezőre, amely aztán a koronavírus-járvány miatt végül elmaradt.

A német Bild beszámolója szerint Orbán eddig is végzett erősítő gyakorlatokat, de a jövő héttől már teljes értékű munkát tud végezni. Ez azután vált biztossá, hogy a csütörtöki kontrollvizsgálatok mindent rendben találtak nála.

Julian Nagelsmann, a lipcseiek vezetőedzője szerint már meglehetősen jól mozog, és nem tartja elképzelhetetlennek, ha újraindul a járvány miatt felfüggesztett bajnokság, még szerephez is juthat.

Normál körülmények között már nem játszott volna a bajnokságban, de mivel a koronavírus-járvány miatt május előtt biztosan nem folytatódik a Bundesliga, így nem elképzelhetetlen, hogy tudja még gyarapítani a meccsei számát.

További tartalmak