Musorujsag
Élő Eredmények

Prukner: Nem rajtunk múlik, hogy befejeződnek-e a bajnokságok

Prukner: Nem rajtunk múlik, hogy befejeződnek-e a bajnokságok

m4sport.hu/Kossuth Rádió
Katona László, a Kossuth Rádió sportriportere beszélgetett Prukner Lászlóval, a Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai igazgatójával, aki szívesen osztotta meg észrevételeit, milyen nehézségekkel kell szembesülnie a koronavírus-járvány miatt kialakult új helyzetben, amelynek persze jó oldala is volt.

„A Ferencvárosnál is komoly nehézségeket okoz a kialakult helyzet, ráadásul most már a gyerekek is egyre türelmetlenebbek. Eleinte még élvezték is a kialakult helyzetet, de természetesen tartjuk magunkat a törvényi előírásokhoz. Már nem tartunk edzéseket március 16-a óta, akkor még az utánpótláscsapatok lejátszották utolsó mérkőzéseiket, amelyeket zárt kapuk mögött rendeztek, azóta folyamatosan, kollégáim kreativitásának segítségével folyamatosan adunk feladatokat a gyerekeknek, azokat le is ellenőrizzük különböző applikációk segítségével, ezzel a kollégáimat is teljes új arcáról ismerhettem meg” – kezdte Prukner László, aki korábban a klub első csapatát is irányította.

Kedden volt a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a közgyűlése, amelyen az újraválasztott elnök, Csányi Sándor reményét fejezte ki, hogy az OTP Bank Ligát legkésőbb június 13-ig újra lehet kezdeni, így magát a bajnokságot is végig lehet játszani, ha zárt kapuk mögött is. A fiatalok esetében nem feltétlenül prioritás a különböző korosztályok bajnokságainak befejezése, persze mindenki számára ez lenne az üdvözítő megoldás.

„Gondolom, először a felnőtt futball fog elindulni, már, ha elindul, az utánpótlás csak ezt követheti. Nem az a legfontosabb, hogy a bajnokságok befejeződnek-e vagy sem. Szeretnénk, ha befejeződnének, de ez nem rajtunk múlik” – mondta az utánpótlás-bajnokságok esetleges befejezéséről a szakvezető.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg:

További tartalmak