Musorujsag
Élő Eredmények

„Az elején voltak gondok” – újra edzésbe álltak a diósgyőri futballisták

„Az elején voltak gondok” – újra edzésbe álltak a diósgyőri futballisták

m4sport.hu
Szerda délután szigorú biztonsági előírások betartásával, három kis csoportban megkezdték a közös edzéseket a DVTK labdarúgói.

Feczkó Tamás vezetőedző tájékoztatása szerint mindenki egészségesen érkezett vissza a koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerszünetről, a klub minden kormányrendeletet és MLSZ-utasítást betartott. A csapatrészek – védők, középpályások, támadók – egyelőre külön gyakorolnak, de a klubnál abban bíznak, hogy a kormány május 4-én enyhít a korlátozásokon, így hamarosan a közös edzéseket is megkezdhetik.

Feczkó Tamás szerint az MLSZ határozata, amelynek értelmében a korlátozások enyhítéséről szóló kormányrendelet bejelentése után húsz nappal folytatódhat a bajnokság, megfelelő a felkészülés szempontjából. „Ha hétfőn olyan kormányrendelet születik, akkor mi úgy készülünk, hogy május 27-én lesz az első bajnoki forduló. Ha nem, az csak pozitív, hiszen így még többet tudunk együtt dolgozni. Télen is három hét volt a felkészülési időszak, most is úgy számolunk, úgyhogy ennek az időintervallumnak elégnek kell lenni. Ha lehetővé teszik a csapatedzéseket és meglesz a bajnokság időpontja, akkor két edzőmérkőzést szeretnénk játszani.”

Polgár Kristófon saját bevallása szerint nyomott hagyott az elmúlt hetek kihagyása, de fizikailag jó állapotban érzi magát. „Az elején be kellett mutatkozni a labdának. Megpróbáltam otthon labdázni, amennyit tudtam, de egyedül azért nem ugyanaz, mint többen. Nagyon élveztem, de hogy őszinte legyek, az elején voltak gondok. Az erővel talán nem lesz gond, hiszen ezért csináltuk a futásokat, de majd más lesz, amikor bejönnek a képbe a párharcok illetve a kisjátékok” – nyilatkozta a 23 éves védő, aki Feczkó Tamáshoz hasonlóan úgy véli, a húsz nap elegendő lesz a felkészülésre.

Megkezdte a kiscsoportos edzéseket a Diósgyőr (Fotó: dvtk.eu)

Márkvárt Dávid szerint „nagyon kemény menet” vár a csapatokra, mivel hetente két mérkőzést kell játszaniuk, társain azonban azt látta, hogy nagyon ki vannak éhezve a labdára és a meccsekre.

A Diósgyőr a tabella ötödik helyéről várja az OTP Bank Liga folytatását.

További tartalmak