Musorujsag
Élő Eredmények

"Bármi benne van" - nem a Vasas feljutása dönt Torghelle visszavonulásáról

m4sport.hu
Torghelle Sándor, Vasas a 42-szeres válogatott csatára volt a Góóól!2 legfrissebb online adásának vendége. A 37 éves futballista nyáron lejáró szerződéséről, karrierje folytatásáról és esetleges befejezéséről, a futball folytatásával kapcsolatos gondolatairól, a Vasassal kitűzött céljairól és játékospályafutását követő terveiről is beszélt, de azt is elárulta, mivel foglalta le magát otthon az elmúlt hetekben.

„Várjuk nagyon a pozitív híreket, hogy újra el tudjuk kezdeni a bajnokságot. Hogy mi lesz utána, azt egyelőre nem tudom megmondani, bármi benne van a pakliban. Az is, hogy szögre akasztom a cipőt, de az is, hogy folytatom. Az erőállapotom azt mutatja, van bennem még plusz év, de nem mindenáron akarom folytatni. A közeljövőben eldöntöm, mi lesz velem a szezon után, merre tovább, de ezt csak én tudom eldönteni” – nyilatkozta az M4 Sportnak.

A kedden 38. születésnapját ünneplő támadó hozzátette, nem befolyásolja a döntését, hogy a – 27 forduló után az NB II. harmadik helyén álló – Vasas a másod- vagy az első osztályban kezdi-e meg a következő szezont.

„Június 30-án, a szezon után lejár a szerződésem. Le fogok ülni a vezetőséggel, hogy nekik mi a tervük és nekem is át kell gondolnom, hogy a jelenlegi szerepemben akarom-e folytatni a pályafutásom.”

Elkezdtük az edzéseket, egyelőre kis csoportokban, most százszázalékosan erre koncentrálok. Nagyon fontos mérkőzéseink vannak hátra a szezonból, full motivált vagyok, szeretnék minél többet pályára lépni, szerencsére a sérülések elkerülnek.”

fotó: Vasas FC

„Amikor elkezdődött a karantén-időszak, megfordult a fejemben, hogy kell-e még nekem még egy felkészülés azért a néhány mérkőzésért, ha befejezem a pályafutásomat a szezon után. Persze nem örülnék, ha a vírus zárná le a karrieremet.”

„Semennyire” – vágta rá a határozott választ arra a kérdésre, mennyire anyagi kérdés számára egy új szerződés aláírása.

„Nyáron sem azért írtam alá a Vasashoz, hogy meggazdagodjak. Szerencsére tudtam külföldön futballozni, ott anyagi szempontból megalapozhattam a jövőmet, nem csesztem el a pénzemet. Jó, nem azt mondom, hogy milliárdos vagyok, de félre tudtam tenni. Most nem azért focizom, hogy még többet be tudjak tenni a bankba. Azért szerződtem a Vasasba, mert motivált voltam, hogy visszatérjek az NB I-be.”

fotó: Vasas FC)

A magyar futballisták folytatással kapcsolatos hozzáállásáról a csatár azt mondta: „nagyon vegyes”.

„Vannak, akik a folytatás mellett vannak, hogy a pályán dőljenek el a kérdések. De olyan vélemény is van, aki szerint az egészség fontosabb, ezért le kellene fújni ott, ahol abbahagytuk. Szerintem is az egészség a legfontosabb, ha a döntéshozók úgy látják, hogy ez nincs veszélyben, akkor az a legjobb, ha akkor folytatjuk a bajnokságot, amikor már minden rendben van.”

A visszavonulása utáni terveiről is beszélt:

„Juhász Rolanddal három évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy az utánpótlásban szeretnénk segíteni, Tápiószentmártonban, ahonnan Roland származik, az ottani egyesület szakmai munkájához már csatlakoztunk is, ott nagyon szívesen foglalkoznék gyerekekkel a pályafutásom után. De nem ez az egyetlen célom, a labdarúgás más területén is szeretnék maradni. Hogy milyen irányban, edzői vagy sportvezetői, ez a jövő zenéje, de az száz százalékban tudom, hogy a labdarúgás mellett akarok maradni.”

„Már az MTK-nál is azt gondoltam, hogy a pályafutásom végeztével ott tudok maradni, de az élet mindig tartogat érdekes fordulatokat” – tette hozzá.

További tartalmak