Musorujsag
Élő Eredmények

Szappanos: Három hét kellett, hogy újra el tudjak érni egy labdát

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Mezőkövesd kapusa, Szappanos Péter az M4 Sport Góóól!2 című műsorában elmondta, nehéz volt érzelmileg kezelni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet és fenntartani a motivációt, és futóedzések ide vagy oda, három hétre volt szüksége, hogy újra érezze a távolságot és elérjen egy-egy labdát.

A Mezőkövesd története legnagyobb sikerének kapujában áll, jelenleg harmadik a bajnokságban, tehát ha a vírus miatt lefújnák a folytatást – még 8 forduló van hátra –, azzal elvileg jól járna a Zzóry, ám Szappanos sportemberhez méltón a pályán szeretné kivívni a dicsőséget.

„Még mindig nem tervezünk előre, nagyon sok meccs van hátra, észnél kell lennünk. Mindenképpen játékkal szeretnénk eredményt elérni, egyikünknek sem fordult meg a fejében, hogy úgy érjünk el  bármit is, hogy az az íróasztalnál dől el.”

A 28 éves kapus elmondta, bár becsülettel elvégezte az otthoni edzéseket, azért azok nem ugyanolyanok, mint amikor labdás edzés is van, ezt pedig most a saját bőrén tapasztalhatta.

„Próbáltuk szinten tartani magunkat, de a legrosszabb a bizonytalanság volt. Nehéz volt érzelmileg is kezelni ezt a helyzetet, meg fenntartani a motivációnkat. Otthon heti négy alkalommal volt edzés, meg kellett csinálni a futóprogramot is, ami nem a kellemes futás kategóriájába tartozott. A labdának viszont  négy hét után köszöntem először. Látjuk persze a nagy sztárok videóit, hogy a Bayern München kapusa, Manuel Neuer a kertjében edz kapusedzővel, vagy hogy a Manchester City kapusának, Edersonnak könnyű dolga volt, mert akkora a kertje, hogy abban meg tudta csinálni a futóprogramot. Az én esetemben hülyén nézett volna ki, ha az erkélyen kezdek el vetődgetni.”

„Nagyon örülök, hogy a kiscsoportos edzéseket korábban elkezdtük, mint bármely más csapat. Én három hétig köszönőviszonyban sem voltam a labdával, ennyi idő kellett hozzá, hogy újra érezzem a távolságot és el is tudjak érni egy labdát. Az első pár edzésen csak szemmel volt meg a labda, de a hálóból kellett kivennem, mert hozzá sem tudtam érni, egy jó fél méter hiányzott. A sepciális mozgásokat, a helyezkedést és az elrugaszkodást nagyon gyorsan el tudja felejteni az ember. Most tartunk ott, hogy erőben és labdaérzékelésben is visszajött a csapat. De ezért is mondom, hogy muszáj lesz edzőmeccseket játszanunk, hogy a mezőnyjátékosok is érezzék a területeket, a mélységet és az ütemeket.”

Szappanos hozzátette, nagy előnyt jelenthet számukra a várhatóan komolyabb sorozatterhelésre nézve – amennyiben a szezon folytatódik, erőltetett mentben történik majd, akár heti két meccsel –, hogy a csapat kerete bő, nemcsak 11 játékosra számíthat a vezetőedző, így akár kipihentebbek lehetnek más együttesekhez képest.

Az esetleges nemzetközi kupaszereplésről elmondta, nem is gondolkodnak rajta, hogy a várhatóan egyhetes nyári szünet után hogy bírnák a hármas sorozatterhelést, mondván, akkor már „az legyen a legkisebb bajunk”.

További tartalmak