Musorujsag
Élő Eredmények

Németh Krisztián: Motivált vagyok, a maximumot szeretném kihozni a következő időszakból

Németh Krisztián: Motivált vagyok, a maximumot szeretném kihozni a következő időszakból

M4 Sport
Februárban hazatért a tengerentúlról Németh Krisztián, akinek lejárt a szerződése a Sporting Kansas csapatában és Dunaszerdahelyre igazolt, melyet 10 éve barátnője menyasszonya révén második otthonának tart. A jelenlegi helyzetről, a DAC-ról és a jövőjéről is beszélt az M4 Sportnak a szabályokat felelősségteljesen betartó 31 éves labdarúgó.

A 31 éves csatár télen szerződött a dunaszerdahelyi DAC-hoz, az M4 Sportnak pedig kedden azt mondta: nem lenne jó, ha túl hosszú idő telne el válogatott összetartás nélkül, ugyanakkor a járvány miatti kényszerpihenő jól is jöhetett a csapatnak, amelynek volt pár sérültje.

„Idősödnek a játékosok, pár meghatározó embernek ez az időszak nagyon fontos lenne, mert lehet, hogy utána már nem szeretnének szerepelni a nemzeti tizenegyben” – fogalmazott Németh, aki éppen ezért bízik abban, hogy minél előbb, akár már szeptemberben le tudják játszani a sorsdöntő mérkőzéseket, így a bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Saját helyzetével kapcsolatban kiemelte, előző csapatával, a Sporting Kansas Cityvel nem jutott be az észak-amerikai liga (MLS) rájátszásába, így október óta nem volt mérkőzése, ami megnehezítette a klubváltását. Amikor a DAC-hoz került, volt is némi lemaradása, most ugyanakkor kiegyenlítődnek a csapatba kerülési esélyek, hiszen senki nem tud normális körülmények között edzeni.

„Több megkeresésem is volt, amikor lejárt az MLS-ben a szerződésem, mehettem volna Ázsiába, maradhattam volna Amerikában, de a menyasszonyommal úgy döntöttünk, hazatérünk” – utalt a csatár arra, hogy párja dunaszerdahelyi születésű, így az utóbbi években amúgy is sok időt töltött a szlovák városban.

Meglátása szerint az utóbbi öt évben – a legutóbbi tulajdonosváltás óta – nagy változáson ment át a DAC, amely a szlovák bajnokság egyik élcsapata lett. Az együttessel tíz napot tudott közösen edzeni, mielőtt berobbant a járvány, eddig két mérkőzésen mintegy negyven percet játszott.

„Mindkét találkozón nagyszerű volt a hangulat, a szurkolók jól fogadtak, ennek nagyon örültem. A célom, hogy az újrakezdés után minél jobb teljesítménnyel mutassam meg, helyem van még a magyar válogatottban is” – utalt a támadó arra, hogy legutóbb tavaly szeptemberben kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

A szlovák bajnokság folytatása ugyanakkor egyelőre bizonytalan, ugyanis a kluboktól sok külföldi játékos hazatért a vírus miatt, és az ő visszatérésük egyelőre kérdéses, ráadásul több klub is instabil lábakon áll anyagilag. Németh úgy tudja, a jelenlegi tervek szerint június 8-án folytatódhat a játék, ugyanakkor négy hétnyi edzésre van szükségük ahhoz, hogy megfelelő formába kerüljenek. Egyelőre mindenki otthoni edzésmunkát végez, reményei szerint a héten vagy a jövő héten már csapattársaival együtt készülhet.

„Nekem már nagyon hiányzik a foci, minél előbb kezdeném. Igazából nekem nem számít, hogy a mostani szezont fejezzük be, vagy az újat kezdjük el, játszani szeretnék. Az elején nagyon fura lesz nézők nélkül pályára lépni, de ezt meg kell szokni” – tette hozzá Németh Krisztián.

A 37-szeres válogatott labdarúgó elmondta, pályafutása utolsó szakasza következik, mostanra minden múltbéli jó és rossz történést a maga javára tudott fordítani, nagyon motiváltnak érzi magát, és szeretné kihozni magából a maximumot.

„Még van pár jó évem” – egészítette ki a csatár.

A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva tekintheti meg.

 

További tartalmak