Musorujsag
Élő Eredmények

A Fradi vizuális és hanghatásokkal készül a zárt kapus folytatásra a Groupama Arénában

M1/m4sport.hu
A Ferencváros labdarúgócsapata mindent megtesz a zárt kapus folytatásban, hogy az üres lelátok ellenére is meccshangulatot teremtsen a Groupama Arénában.

Győzelemmel tért vissza szerdán az M4 Sport képernyőjére a Ferencváros labdarúgócsapata, amely harmadik májusi felkészülési mérkőzésén 2-0-ra verte a ZTE-t, ám Orosz Pál vezérigazgató szerint ennél is fontosabb, hogy két hónap szünet után ismét élő focit láthattunk a televízióban.

„Természetesen mindenki nagyon örült, hogy újra lehet mérkőzést játszani. De azért azt láthattuk, hogy van mit bepótolni” – nyilatkozta az M1-nek Orosz Pál, aki szerint előnyt jelenthet a folytatásra, hogy a járvány alatt a Fradi az elsők között engedélyezte a játékosoknak a kis csoportos edzéseket.

Orosz örömét fejezte ki, hogy Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése nyomán folytatódhat a bajnokság, különösen azért, mert úgy gondolja, a pontvadászat lefújásával „a Fradi veszítette volna a legtöbbet” a mezőnyből.

„Mi voltunk az egyik szószólói, hogy mindenképpen játsszuk le a hátralévő meccseket. Hiszen nekünk van egy olyan missziónk is, hogy szórakoztassunk, és ha már élőben nem lehetnek ott a nézők, akkor legalább televízióban láthassák a csapatot” – fogalmazott.

A vezérigazgató nem félti csapatát a sűrű versenynaptártól, hiszen a „szerda-szombat ritmus tartható, nem egy extrém terhelés”, ráadásul a bő keret miatt a kezdőcsapat rotálásra is van lehetőség.

Hozzátette, a Fradinál mindig az a cél, hogy előrelépjenek, minden szezonban a bajnoki címért küzdenek, és ez akkor is így lenne, „ha az U19-es csapattal kellene kiállniuk”.

A zárt kapus folytatásról elmondta, a klub mindent megtesz, hogy meccshangulatot teremtsen a Groupama Arénában.

„Ez mindenkinek hátrány. Nyilvánvaló, hogy mikor egy olyan stadionban játszhatunk, ahol tizenezer ember van kint, akkor az másfajta lelkiállapotot kíván, mint üres lelátók előtt játszani. Egy akciót kezdeményeztünk, hogy a szurkolóink beküldhetik a fényképüket, és a helyükre ülhetnek – mondjuk így – a technika segítségével. Eddig is több ezren jelentkeztek, úgyhogy reméljük, hogy mégse lesz annyira üres a stadion” – mondta, hozzátéve, a nézők nélküli meccseken szurkolói hanghatásokkal is igyekeznek majd hangulatot teremteni.

A vasárnap 11 órakor kezdődő Ferencváros–Mezőkövesd felkészülési mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További tartalmak