A Kövesd legyőzte a Fradit a Groupamában rendezett edzőmeccsen

Az OTP Bank Ligában harmadik helyen álló Mezőkövesd legyőzte a listavezető Ferencvárost a Groupama Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen. A két csapat második vasárnapi meccsén 1–1-es döntetlen született a Népligetben.

Szerhij Rebrov és Kuttos Attila sem a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát az M4 Sport által közvetített meccsen, a két együttes ugyanis a nap folyamán később a Népligetben, immár kamerák nélkül is megmérkőzött egymással, mindkét vezetőedző a második a találkozón szerepeltette legjobbjait.

A délelőtti mérkőzésen már az első félidőben is a vendégek kerültek közelebb a gólszerzéshez, akkor azonban még csak kapufáig jutottak. A második játékrész elején aztán egy sorfalon megpattanó szabadrúgásból meg is szerezték a vezetést a kövesdiek, akik később még egyszer a kapufát találták el.

A Ferencváros a hajrára tartogatta két legnagyobb helyzetét, mindkettőt a csereként beállt Zubkov hagyta ki: első lövését a gólvonalon állították meg, a második pedig a kapufát találta el.

A második, népligeti meccsen szintén a Mezőkövesd szerzett vezetést az első félidőben, Haratin a második játékrészben büntetőből egyenlített.

Felkészülési mérkőzések:
Ferencváros – Mezőkövesd Zsóry 0–1 (0–0)
Groupama Aréna, v: Andó-Szabó
gólszerző: Pekár (49.)

Ferencváros:
Gróf (Varga Á., 60.) – Csontos, Frimpong, Otigba (Skvarka, a szünetben), Heister – Somália, Vécsei – Ramadan, Lódico, Szánthó (Zubkov, 81.) – Szihnyevics

Mezőkövesd:
Rjabenko – Varjas Z. (Tóth D., 56.), Eperjesi, Varjas L., Silye – Pekár, Nagy Dániel, Meszhi, Vajda S. – Takács T., Dragóner F.

Ferencváros – Mezőkövesd Zsóry 1–1 (0–1)
Népliget
gólszerzők: Haratin (56., büntetőből), illetve Zivzivadze (29.)