Menedzsere szerint is a Serie A felé veheti az irányt Szoboszlai

Egyre többször hallani angol és olasz csapatok érdeklődéséről Szoboszlai Dominikkel kapcsolatban, menedzsere a Tuttomercatoweb kérdésére elárulta, nagy az esélye, hogy a Serie A-ban folytassa pályafutását.

A Red Bull Salzburg 19 éves középpályását a Milannal és a Lazióval hozták szóba a leginkább, de az olasz portál a Romát és az Atalantát is megemlíti. Ahogy a Premier League-ből a Liverpoolt és az Arsenalt.

Szoboszlai Dominik (Forrás: Red Bull Salzburg - Facebook)„Jelenleg nagyon egyszerű helyzetnyilatkozta ügynöke, Esterházy Mátyás. – Szeretnénk befejezni a szezont Ausztriában, aztán megnézni, hogy alakult az öt legerősebb európai bajnokság. Ahogy telnek a hetek, többet fogunk tudni. Nem időtávokban gondolkodunk, hanem megfelelő projektben. A rendszeres játéklehetőség természetesen döntő fontosságú.”

„A végső szót a játékos mondja ki. Ha ideális lesz, a Serie A és az olasz labdarúgás egyértelműen az egyik legvalószínűbb opció” – tette hozzá a menedzser.

A cikkben 30 milliós átigazolási összegről írnak Szoboszlaival kapcsolatban, ennyire taksálhatja a Salzburg a nyáron. A menedzser azonban más szempontra hívta fel a figyelmet, mert „jelenleg bonyolult bárkinek meghatározni az árát, mivel a piac még soha nem volt ennyire instabil, és a járványnak további következményei is lehetnek a jövőben.”

Az osztrák évad rövidesen folytatódik, május végén a kupadöntővel – melyben a Salzburg az Austria Lustenauval játszik –, majd júniustól a Bundesliga hajrájával.