Pisont olyan közösséget alakítana ki a Honvédnál, ami a saját pályafutását is meghatározta

Olyan közösséget szeretne kialakítani, ami játékoskorában is körülvette Kispesten, árulta el a Budapest Honvéd megbízott vezetőedzője, Pisont István a Góóól! 2 utóbbi hetekben megszokott virtuális kerekasztalánál, melynél Molnár Mátyás vezetésével Hajdú B. István és Simek Péter faggatta.

A szombaton ötvenedik születésnapját ünneplő szakvezető azzal kezdte, hogy a két hete tartó csapatedzések után jó benyomások érték a DVTK ellen 3-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen. Ugyanis az odaadó játék mellett védekezésben és támadásban is viszont látott olyan elemeket, amelyeket gyakoroltak.

Hozzátette, az hogy a szurkolók is megtalálták a módját a meccs megtekintésének, bizonyítja, mennyire hiányzott már a futball. És a játékosoknál is átértékelődött, mennyire jó újra játszani.

A kényszerszünet előtt, mikor Giuseppe Sanninót helyettesítette, nem a saját elképzeléseit kellett megvalósítani. Ez megváltozott és kreatív, támadó felfogást igyekszik meghonosítani. Példaként Gazdag Dániel szerepkörét hozta fel, aki már más pozícióban küldött pályára, más feladatkörrel. Ezen felül a kapuban is lehetősége lesz variálni, hiszen a szezon elején megsérülő Robi Lefkovits felépült, így Tomás Tujvellel együtt le is ül majd velük megbeszélni, milyen leosztásban számol velük. „Mindenkinek jut majd szerep, hiszen rengeteg mérkőzés vár ránk” – világított rá, fontos lesz majd a rotáció, ezért is bővítették a keretet fiatal mezőnyjátékosokkal.

Akiket már jól ismert a szakmai stáb egy része, mivel Pisont és segítői a harmadosztályú második csapat mellett dolgoztak. A felnőtt kerettel azonban a kezdetek az ismerkedésről szóltak, hiszen Dajka László is csatlakozott a stábhoz, valamint Urbányi István sportigazgató is ekkor állt munkába. Ettől függetlenül biztos benne, felkészülten várják a sorozatterhelést, amelyhez a mérések nagy segítséget nyújtanak, mivel megfelelően terhelhetik a labdarúgókat.

A prioritást a kupaszereplés élvezi. Az elődöntőben szombaton és jövő kedden az MTK-val találkoznak, addigra mentálisan is szeretnék a legjobb állapotba hozni a csapatot.

„Mikor elkezdi az ember a munkát, akkor hosszú távra is gondol. Ugyanakkor a megbízatásom nyárig szól. Mint megbízott vezetőedző erre a feladatra kell koncentrálni. És biztos vagyok benne, hogy meg fogja határozni az eredményesség az én helyzetemet és a pályafutásomat” – foglalta össze, miként tekint a feladatra, amiben éppúgy ott az esély a közös folytatásra és a kudarcra is.

Pisont István otthonra lelt a Honvéd-családban (fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)A távolabbi jövőjét tehát még nem látja, de egyben biztos. Olyan összetartó közösséget szeretne kialakítani, amely saját játékoskarrierje során is nagy segítségére volt. Mint mondta, szegény családból, Gádorosról – erősen vallásosként ahogy nevezte, az ő Betleheméből –, egy Békés megyei faluból a jó közösségek segítették eljutni az élvonalba, ahol szintén bensőséges kapcsolat uralkodott a Honvédnál. Ezek teremtették meg alapot, hogy edzői révén szakmailag fejlődjön, és Izraelben is profitálhasson ebből.

 
A teljes beszélgetés a videóra kattintva hallgatható végig:


 

Az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa valamennyi mérkőzését élőben közvetítjük az M4 Sporton és az m4sport.hu-n.