×

Befejezte profi pályafutását Korcsmár Zsolt

A 26-szoros válogatott játékos, Korcsmár Zsolt úgy döntött, 31 évesen befejezi profi labdarúgó pályafutását.

"Úgy érzem, elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor meg kell húzni egy határt. Az elmúlt másfél évben folyamatosan sérüléssel bajlódom. A legutóbbi porcműtétem után, ami alig két hete volt, ugyan biztatott az orvos, hogy még tudnék futballozni néhány idényt, de nem akarom, hogy egy-két év miatt aztán az életem hátralévő részében fájdalmakkal kelljen élnem. Másrészt a Midtjyllandnál lejárt a szerződésem, ilyen állapotban pedig nem tudnám nyugodt szívvel azt mondani egy másik klubnak, hogy itt vagyok, számíthattok rám" - idézi Korcsmárt Champsport.

A 31 éves játékos elárulta, bízott abban, hogy vissza tud térni a pályára, a klubja is mindenben támogatta, de amint nagyobb terhelést kapott, mindig előjött valami probléma. "Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok már futballozni, mert alacsonyabb osztályban még el tudom képzelni magam, de úgy érzem, a profi pályafutásomnak itt a vége. Talán így, hogy a járványhelyzet miatt hetekig egyedül kellett edzenem, kicsit könnyebb is az elválás" - tette hozzá a magyar válogatottban 26-szor pályára lépő védő.

Úgy véli, ha nincsenek a sérülési, akkor jóval többet is ki tudott volna hozni magából, ugyanakkor összességében elégedett a pályafutásával. "A posztváltás szerintem jót tett, mert a védelembe kerülve ki tudtam emelkedni azzal, hogy középpályás fejjel gondolkodtam a helyezkedéseknél, a labdakihozataloknál, ez hosszú távon az előnyömre vált. Ami a pályafutásomat illeti, fontos kiemelni, hogy mindig olyan közeget választottam, ahol túl a szakmai oldalon, emberileg is jól éreztem magam, tudtam, hogy megbecsülnek, fontos vagyok."

Mint elmondta, a családjával visszaköltöztek Bergenbe, és a futballtól biztosan nem akar teljesen eltávolodni.

"Jól érzem magam Norvégiában, egyelőre itt tervezzük az életünket, de mivel magyar vagyok, mindig is Magyarország lesz az otthonom, ezért onnan sem szeretnék teljesen elszakadni. Magyarországon fogok jelentkezni az edzőképzésre, szeretnék kezdetben gyerekekkel dolgozni, tapasztalatot szerezni" - mesélte.

Korcsmár a Komló utánpótlásában kezdte a futballt, majd Pécsről került Újpestre. Első külföldi csapata a norvég Brann Bergen volt, majd a német Greuther Fürth, a Vasas FC, és végül a dán FC Midtjylland következett a pályafutásában. Pályafutása során 342 mérkőzésen lépett pályára klubcsapataiban, ezeken összesen 33 gólt szerzett. 2011-ben Izland ellen kezdőként debütált a magyar válogatottban. A címeres mezt 26 mérkőzésen húzhatta magára. Legnagyobb sikere a dán bajnoki cím és kupagyőzelem, valamint a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon nyert bronzérem volt.