Musorujsag
Élő Eredmények

Góóól!2: Aki a karantén előtt tudott focizni, az utána is tud

Góóól!2: Aki a karantén előtt tudott focizni, az utána is tud

M4 Sport
A Ferencváros–Debrecen bajnoki találkozóval, valamint a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzéseivel szombaton folytatódik a magyar futballszezon, az M4 Sport és az m4sport.hu mindhárom meccset élőben közvetíti. A Góóól!2-ben a közszolgálati sportcsatorna műsorvezetői és szakkommentátorai arról beszélgettek, mire számíthatunk a zárt kapus folytatásban.

„Aki a karantén előtt tudott futballozni, az a karantén után is tud, aki meg előtte nem nagyon tudott, az a karantén alatt se tanult meg” – adta meg az alaphangot Hajdú B. István, aki szerint a játékosok képességeiben nem lesz tapasztalható visszaesés a kényszerszünet után, az iram azonban valószínűleg visszafogottabb lesz. A folytatás a sűrű program miatt is különleges lesz, hiszen Magyarországon még nem volt példa arra, hogy nyolc, illetve a kupacsapatok és a Ferencváros esetében tíz-tizenegy mérkőzést kell lejátszani négy-öt hét alatt.

forrás: M4 Sport

A szombat délutáni fociprogram 16 órakor az első fordulóból elhalasztott Ferencváros–Debrecen meccsel kezdődik. Érdekesség, hogy 2017-ben pont egy Fradi–Loki mérkőzésre tért vissza a Ferencváros tábora, több mint 19 ezer néző volt a Groupama Arénában, élvonalbeli bajnoki mérkőzésen azóta sem voltak annyian magyar stadionban, most pedig pont ezzel a párosítással veszi kezdetét a zárt kapus folytatás.

Hajdú B. István szerint a szombati Ferencváros–Debrecen, valamint a jövő szerdai Újpest–Fradi meccs kulcsfontosságú lesz a bajnokság végkimenetele szempontjából, hiszen ha a listavezető zöld-fehérek mindkét meccset megnyerik, nyolc forduló alatt kilenc pont hátrányt nagyon nehéz lesz a második MOL Fehérvárnak behozni, továbbá ebben az esetben a kiesés ellen harcoló DVSC és Újpest is még nehezebb helyzetbe kerülne.

Simek Péter szintén nem vár túl nagy iramot az előttünk álló mérkőzéseken, de bízik a színvonalas folytatásban, hiszen mindegyik találkozó nagy téttel bír. Az M4 Sport szakkommentátora úgy véli, a zárt kapus mérkőzésekre fel lehetett készülni, a sérülések megelőzése ugyanakkor kulcsfontosságú lesz a hosszú kihagyás után, ráadásul a magyar csapatok nincsenek hozzászokva ilyen rövid időn belül ilyen sok tétmeccshez.

Simek szerint azért várható élvezetes meccs a Groupama Arénában, mert a Fradi győzni akar, a Debrecennek pedig nem elég, ha úgy játszik, hogy ne kapjon ki, nekik is kezdeményezni kell.

Hajdú B. István szintén jó mérkőzést vár, hiszen a Debrecennek nem lesz veszteni valója. „Ha kikapnak, nem kerülnek hátrébb, de egy döntetlen nagy eredmény lenne, a győzelem pedig nagy lökést adna nekik.”

forrás: M4 Sport

A Fradi–Loki bajnoki után 18 órakor kezdődik a Mezőkövesd–Fehérvár kupaelődöntő első meccse. Simek Péter szerint az odavágók inkább a tapogatózás jegyében fognak telni, a bajnoki dobogós csapatok párharca viszont abból a szempontból érdekes, hogy Kuttor Attila Mezőkövesdje valószínűleg bátor támadófutballal szeretné meglepni a fehérváriakat, akiknek viszont a Magyar Kupában van nagyobb esélyük trófeával zárni a szezont.

A 20:05-kor kezdődő MTK–Honvéd elődöntővel kapcsolatban dr. Horváth Zsolt úgy vélekedett, a két félnek annak ellenére 50-50 százalék esélye van a továbbjutásra, hogy egy első és egy másodosztályú csapat küzd meg egymással: a kispestiek mellett az erősebb játékoskeret, a kék-fehérek mellett a csapategység és az élvonalba jutás okozta pozitív hangulat szól. A tét a kispestiek számára nagyobb, hiszen arra tették fel a tavaszi szezont, hogy a Magyar Kupában kiharcolják a nemzetközi szereplés lehetőségét, ráadásul a Pisont István – Dajka László edzőpáros számára fontos bizonyítási lehetőség a szezon hátralévő része.

Hajdú B. István szerint a Magyar Kupa elődöntőjében négy olyan csapat szerepel, amelyek különböző okok miatt nagyon komolyan veszik a sorozatot, ebből pedig „nagyon jó meccsek lehetnek, szerintem elsősorban a visszavágón”.

„A Honvéd szakmai stábot váltott a szünetben, ha megnyerik a kupát, tisztességes helytállással bennmaradnak az élvonalban, akkor arra az alapra építhetnek. A Pisont–Urbányi–Dajka csapat egy kicsit a saját jövőjéért is küzd. Az MTK azért van speciális helyzetben, mert csak ezekre a mérkőzésekre kell készülnie, a fő célt, a feljutást már elérte, csak a kupameccsekre kell élesítenie a formát. A Mezőkövesd soha nem nyert még Magyar Kupát, így történelmi tettre készül, míg a Fehérvárnak ilyen játékosállománnyal és költségvetéssel minden évben fel kell mutatnia valamit, jelen helyzetben pedig könnyebb megnyerniük a Magyar Kupát, mint megfordítani a bajnoki versenyfutást a Ferencvárossal szemben” – vélekedett az M4 Sport kommentátora.

Molnár Mátyás műsorvezető kiemelte, a hazai foci újraindulása és a sűrű program miatt mostantól hetente kétszer jelentkezik a Góóól!2, a tervek szerint hétfőn és csütörtökön.

A teljes beszélgetésért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak