Musorujsag
Élő Eredmények

Az Újpest úgy tudja, megvan a licence, a Szuszában fogadja a Fradit

Az Újpest úgy tudja, megvan a licence, a Szuszában fogadja a Fradit

m4sport.hu/MTI
A szövetség honlapján megjelent lista szerint (a ZTE-hez hasonlóan) az Újpest FC első és másodosztályú licencet sem kapott, ám a csapat honlapján megjelent szombati közlemény szerint „a 2020-2021-es futballidényre a klub megkapja a licence engedélyt, amelyről az MLSZ biztosított bennünket”.

Magyarázatként a lila-fehérek hozzáfűzték, hogy a Szusza Ferenc Stadion felújított centerpályájának – korábban áprilisra tervezett – tesztmérkőzésére a koronavírus-járvány miatt csak egy héttel ezelőtt került sor.

Az MLSZ elektronikus rendszere azonban ezt megelőzően technikailag lezárt, ezért nem szerepelnek az MLSZ szombati listáján. A szövetség hivatalosan csak a június 10-i listában tüntetheti fel az Újpest FC elfogadott licencét, amikor hiánypótlási eljárás keretében technikailag a rendszer is ismét engedélyezi a tesztmérkőzés adminisztrálását.

Az MLSZ infrastruktúra-szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére, amely így az ősi rivális Ferencvárost jövő szerdán a Szusza-stadionban fogadja.

„Az Újpest FC minden feltételnek eleget tett, hogy megkapja az NB I-es tagsághoz szükséges licencet” – áll a közleményben.

Borítókép: Budapest, 2018. március 31. Újpesti szurkolók az OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencvárosi TC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2018. március 31-én. A végeredmény gól nélküli döntetlen. MTI Fotó: Illyés Tibor

További tartalmak