×

A diósgyőri kispad a legforróbb a magyar élvonalban

A svájci CIES sporttanulmányi központ friss tanulmányában megvizsgálta, a világ számos élvonalbeli bajnokságában mennyi időt tölthettek el az edzők egy-egy klub kispadján. Magyarországon a DVTK-nál fogy el leghamarabb a türelem.

A tanulmány 2015-től a tavalyi év végéig vizsgált időszakban a figyelme vett 86 első osztályban 40,6 mérkőzés jut egy szakembernek a menesztése előtt. Bolíviában a legrosszabb a helyzetük, ott öt év alatt átlagosan több mint kilenc edzőt fogyasztottak el a klubok, míg Svédországban, ahol a legkitartóbb a bizalom, 2,6-ot.

A kimutatás alapján az OTP Bank Ligában 4,5 edző jut az együttesekre.

Egesével lebontva annál a hét csapatnál, amely 2015 óta folyamatosan az élvonalban szerepelt, a Diósgyőrnél váltanak a legsűrűbben, alig húsz meccsre tartanak ki átlagosan a kiválasztott mellett. Összesen nyolcan igyekeztek élni a bizalommal – vagy ellenállni a bizalmatlanságnak. Feczkó Tamás jó eséllyel növelheti majd az átlagot, jelen pillanatban ugyanis épp húsz bajnokinál tart a DVTK-val.

Egyébként még a Fehérvárnál nincs egy szezonnyi ideje az edzőknek, ott hatszor neveztek ki új megváltót. Az Újpest pedig az egyedüli, amely nem tágít, és végig kitartott Nebojša Vignjević mellett.

(forrás: CIES)A készítők csupán azokat a trénereket vették számításba, akik egymás után minimum három meccsen át dolgozhattak, így kiszűrve a menesztések és kinevezések közt átmenetileg megbízott beugrókat.