Musorujsag
Élő Eredmények

A Mezőkövesd jutott elsőként a Magyar Kupa döntőjébe

m4sport.hu
A Mezőkövesd meglepte a Magyar Kupa elődöntőjében a MOL Fehérvár FC-t. A matyóföldi 1-1-es döntetlen után a székesfehérvári visszavágón hatalmasat küzdve, taktikus játékkal 2-2-t játszott az edzőjét, Kuttor Attilát is nélkülöző Mezőkövesd, ezzel elsőként jutott a Magyar Kupa fináléjába, idegenben lőtt több góljának köszönhetően.

A MOL Fehérvár FC biztató helyzetben várta a Magyar Kupa elődöntőjében a Mezőkövesd elleni visszavágót, miután idegenben 1-1-es döntetlent ért el, ráadásul a vendégek edzőjük nélkül vághattak neki a találkozónak, mert az első meccs hajrájában felzavarták a lelátóra Kuttor Attilát, akit a szövetség később kétmeccses eltiltással sújtott.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapus, v: Vad II.
Továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

gólszerzők: Hodzic (63.), Stopira (86.), illetve Zivzivadze (8.), Pekár (54.)
sárga lap: Musliu (56.), Nego (59.), Stopira (79.), illetve Besirovic (40.), Karnyickij (44.), Nagy D. (80.)

MOL Fehérvár FC:
Kovácsik – Fiola (Hodzic, a szünetben), Musliu, Vinícius (Juhász R., 89.), Stopira – Elek (Futács, 77.), Houri – Nego (Bamgboye, 65.), Kovács I., Petrjak (Milanov, 65.) – Nikolics

Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos – Eperjesi, Neszterov, Pillár, Silye – Karnyickij (Nagy D., 72.), Meszhi – Pekár (Farkas D., 75.), Cseri (Vajda S., 65.), Besirovic – Zivzivadze (Jurina, 72.)

A Mezőkövesdet nem zavarta meg ez a nehézség, talán pont edzőjüknek akartak bizonyítani a játékosok, megy lendülettel vetették bele magukat a játékba.

Némileg meglepő húzás volt Joan Carrillótól, hogy az első meccsen a fehérváriak gólját szerző Pátkai Mátét kihagyta a kezdőből, talán ennek is köszönhették a vendégek, hogy villámgyorsan átmentek a középpályán.

Két kisebb helyzet után a 8. percben már gólnak örülhetett a Mezőkövesd. Egy szépen felépített támadás után a baloldalról érkezett egy beadás, amelyet az egyik menteni igyekvő fehérvári támadó a kapufára fejelt, a visszapattanó labda Budu Zivzivadze melléről végül a kapuba pattant. (0-1)

Szerencsés góllal, de nem érdemtelenül szerezte meg a vezetést a matyóföldi csapat.

A gól felébresztette a hazaiakat, komoly offenzívába kezdett a Fehérvár, amely főként a szélről belőtt, beívelt labdákkal operált, de nagyobb veszélyt nem sikerült kialakítani az ellenfél kapuja előtt az egészségügyi szünetig.

A rövid pihenő után nem változott sokat a játék képe, védelmét teljesen feltolta és nyomott a hazai gárda, de veszélyt nem tudott teremteni. A Mezőkövesd jól tördelte a meccs ritmusát.

Az összesítésben szerzett előny tudatában a kontrákra rendezkedett be a vendégcsapat, amely a 34. percben akár meg is duplázhatta volna előnyét, ha Zivzivadze inkább passzol lövés helyett.

Figyelmeztetőjel volt a piros-kékek számára, akik nem álltak le és próbálták feltörni a fehér mezben játszó kövesdiek védelmét. A 41. percig kellett várni az első igazán veszélyes hazai helyzetig: Stopira baloldali beadásába Nikolics csak a cipője orrával tudott belepöckölni, kapura nem tudta irányítani a labdát.

Szinte rögtön az ellentámadásból a Mezőkövesd is veszélyeztetett: Besirovic egy kényszerítő után szépen kapta vissza a labdát a jobboldalon, éles szögből leadott lövése keresztben elment. A félidő előtti utolsó pár percben felpörgött a nem túl magas színvonalú mérkőzés, de az eredmény nem változott. A Mezőkövesd előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A pihenő után sokkal agresszívebben érkezett a pályára a hazai csapat. A szünetben a védő Fiola helyére a támadószellemű Hodzic érkezett, akivel nagy lendületet kapott a csapat.

Az 51. percben nagy helyzetet hagyott ki a Fehérvár: Kovács István sarkazása után Nego célozta meg a balalsó sarkot, de Szappanos hatalmasat védett.

A csere által felállást is változtatott a hazai csapat vezetőedzője. Fiola helyére nem vont vissza senkit, így a négyvédős rendszer helyett csak hárman maradtak hátul. Ezáltal sokkal veszélyesebbé váltak a hazaiak támadásai, a Kövesdnek viszont több helye maradt az ellentámadásokra.

Az 54. percben a vendégek tökéletesen használták ki a szabadterületeket, Zivzivadze kapott Pazar labdát a baloldalon, ezúttal meglátta a hosszún érkező Pekár Lászlót, aki 16 méterről szépen passzolt el Kovácsik mellett. (1-2)

A MOL Fehérvárnak így már három gólt kellett szereznie a döntőbejutáshoz. Kezdett kilátástalanná válni a helyzete, de játékosai nem adták fel. Több lendületes támadást vezettek, jóval veszélyesebben játszottak, mint az első félidőben.

A fáradozások a csereként beálló Hodzic révén értek be a 63. percben, a bosnyák csatár szép góllal hozta közelebb a hazaiakat. (1-2)

A második félidőben lényegesen jobb iramot diktáltak a csapatok, elsősorban a Vidinek köszönhetően, ehhez képest közel állt harmadik góljához a Mezőkövesd: Meskhi közeli lövését Kovácsik a felső lécre ütötte.

A hajrára mindent bevetett Carrillo, hogy csapata megfordítsa összesítésben a párharcot. Hodzic mellett Funsho és Futács is pályára került, mellettük Nikolics is a fent maradt a gyepen.

A 86. percben végül egy védő, Stopira egyenlített fejjel (2-2), de ez még mindig nem volt elég az üdvösséghez a hazaiak számára, hiszen az idegenben szerzett több gólnak köszönhetően a matyóföldi gárda állt jobban.

Érett a gól, hiszen a Fehérvár gyakorlatilag kapujához szögezte ellenfelét, ahogyan az utolsó percekben is mindent elkövettek a győzelemért a Vidi-játékosok.

Nikolicsnak még volt egy helyzete a végén, de már nem tudtak fordítani a hazaiak. A Mezőkövesd bejutott a döntőbe.

További tartalmak