Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferencváros döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában

A Ferencváros döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában

m4sport.hu
AzOTP Bank Liga 26. fordulójában a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában, így maradt a tabella élén a kilenc pontos előnye a MOL Fehérvárral szemben.

Nagy kérdés volt a mérkőzés előtt, mekkora előnyt jelent a Ferencváros számára, hogy a bajnokság újraindítása óta már túl van két mérkőzésen, míg a hazaiaknak egyből a címvédő ellen kellett bemutatkoznia a koronavírus-járvány után?

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Puskás Akadémia FC – Ferencvárosi TC 1-1 (1-1)

Pancho Aréna, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Lovrencsics (31., öngól), illetve Nguen (17.)
sárga lap: van Nieff (24. és 69.), Szolnoki (43.), Plsek (64.), Spandler (76.), illetve Blazic (60.)
piros lap: van Nieff (69.)

PAFC:
Tóth B. – Szolnoki, Spandler, Meissner, Nagy Zs. – van Nieff, Plsek – Slagveer (Tamás N. 67.), Knezevic, Gyurcsó (Favorov 76.) – Mebrahtu (Sós 86.)

FTC:
Dibusz – Lovrencsics G. (Botka 74.), Blazic, Otigba, Heister – Haratin, Sigér (Leandro 74.) – Somalia (Skvarka 86.), Isael, Nguen – Boli (Szihnyevics 86.)

A Puskás Akadémia mestere, Hornyák Zsolt mindenesetre nem illetődött meg attól, hogy az FTC az ellenfél, bátor, 4-3-3-as felállással küldte pályára fiait.

Szerhij Rebrov nem változtatott a legutóbbi, Újpest elleni felállásán, maradt a 4-2-3-1, viszont három játékosánek is lehetőséget adott a kezdőben, akik korábban maximum csereként jutottak szóhoz: hátul Heister és Otigba is szerepet kapott, ami azt sejteti, hogy a zöld-fehérek ukrán mestere nem érezte elég stabilnak csapata hátsó alakzatát az Újpest és korábban a Debrecen ellen, habár a két meccsen csak két gólt kaptak. A támadóknál is történt egy csere, Zubkov helyett Somaliának szavazott bizalmat az edző, aki inkább a pálya közepén helyezkedett, ezzel Isael jobbra húzódott.

Az első percek puhatolózással teltek el, de a hatodik percben a Puskás Akadémia kis híján vezetést szerzett, egy jobboldali beadás után Knezevic lőhetett 11 méterről, Dibusz Dénes hatalmasat védett.

A helyzet után a vendégek hamar rendezték soraikat és lényegesen stabilabban védekeztek, támadásaik pedig pontosabbá váltak. Elsősorban Tokmac volt elemében, aki többször is veszélyesen indult meg a baloldalon, a 18. percben pedig gyakorlatilag a kapuig gyalogolt, szépen helyezett 13 méteres lövése a bal alsóban kötött ki. Tóth Balázs kapaszkodott ugyan, de nem volt esélye megfogni a labdát. (0-1)

A hazaiak igyekeztek hátulról szépen felépíteni támadásaikat, ha nem volt más megoldás, a védők mögé ívelték a labdát. Az FTC nagyon fegyelmezetten, magasan és zártam védekezett, nehéz volt áttörni a középpályán, az előrelőtt labdákat magabiztosan ártalmatlanították a védők.

Aztán egy szépen felépített támadás után a 28. percben Plsek kapott egy tökéletes labdát 14 méterre a kaputól, de hatalmas lövésével Blazicot találta fejbe. Gólt érdemelt volna a támadás, de később, ha kis szerencsével is, sikerült egyenlítenie a felcsúti csapatnak.

Tóth Balázs előrevágott labdája Blazic fején megcsúszva Knezevicet találta egyedül a baloldalon, aki élesen, laposan középre passzolt. A menteni igyekvő Lovrencsics Gergő becsúszva a saját kapujába terelte a labdát. (1-1)

A gól felébresztette a kicsit elkényelmesedő, a gólig magabiztos Ferencvárost, előbb Isael, majd Somalia próbálkozott, de lövéseik elkerülték Tóth kapuját. Ugyanakkor a Puskás Akadémia is jelezte, hogy pályán van, a két Fradi-helyzet után percekig kapuja elé szorította a vendégeket, igaz, helyzetet nem sikerült kialakítani.

Élvezetes és változatos volt a mérkőzés, mindkét csapat felvállalta a kezdeményező játékot, de igyekeztek hátul is zártak maradni. Hol az egyik, hol a másik kapu került veszélybe, de az első játékrészben már nem esett gól.

A szünetben nem cseréltek a mesterek, a csapatok pedig azonnal egymásnak estek. Először a Ferencváros vezetett egy szép támadást, amiből végül nem lett komolyabb veszély, majd szinte az ellentámadásból Gyurcsó került kecsegtető helyzetbe a baloldalon, de közelről ellőtte keresztbe a labdát.

Nem sokat kellett várni a vendég-válaszra: Boli ugrott ki a baloldalon, de 13 méteres lövését – kicsit kisodródott helyzetben – védte Tóth.

A lendület alig 5 perc elteltével alábbhagyott, a felek sokáig a középpályán gyűrték egymást, helyzetet nem tudtak kialakítani, meg több átadási hiba is belecsúszott a játékba mindkét oldalon. Az iram is esett, a játékosok is, mintha kicsit feszültebbé váltak volna. A Ferencváros védőjét, Blazicot le is kellett hűtenie Andó-Szabónak egy sárga lappal.

Bő egy óra játék után a hazaiak kicsivel pontosabbá váltak és ez helyzetekben is megmutatkozott. Előbb Golgol került helyzetbe, majd Knezevic tüzelt messziről, Dibusznak egyszer sem kellett beavatkoznia. Az látható volt, hogy a zöld-fehéreknek nem fekszik a Puskás Akadémia agresszív játékstílusa.

Ennek az agresszív stílusnak viszont meglett a kellemetlen következménye, miután van Nieff késve csúszott be Isael előtt, amiért megkapta második sárgáját, ezzel megfogyatkoztak a hazaiak a 70. percben.

A kiállítás után mindkét edző változtatott csapatán, Hornyák Zsolt értelemszerűen a biztonságot tartotta szem előtt, Rebrov pedig frissíteni próbált, de sokáig jól zártak a hazaiak, a Ferencváros játékosai pedig sokat hibáztak, ami talán annak is betudható, hogy közben eleredt az eső, csúszóssá vált a pálya talaja.

A jól tömörülő felcsútiak között nem találtak rést a vendégek játékosai, először a 87. percben jutott eszébe a csereként beállt Leandrónak, hogy az átlövések működhetnek. Kétszer is próbálkozott, de egyszer fölé durrantott, később Tóth védett.

A rendes játékidő utolsó pillanataiban Szignjevics is lövőhelyzetbe került egy jó elmozgás után, de nagyon lecsúszott a lövés.

Hiába tett meg mindent a győzelemért a hajrában, emberelőnyben az FTC, az eredmény már nem változott.

Nyilatkozatok:

OTP Bank Liga, 26. forduló:
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 3-1
Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 1-1

szombaton játszották:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 1-0
Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 0-0

pénteken játszották:
Kaposvári Rákóczi FC-Zalaegerszeg 0-6

A tabella:
1. Ferencváros 26 18 6 2 48-21 60 pont
2. MOL Fehérvár FC 26 15 6 5 47-23 51
3. Mezőkövesd Zsóry FC 26 13 6 7 37-22 45
4. Diósgyőri VTK 26 12 4 10 36-33 40
5. Puskás Akadémia FC 26 10 10 6 40-32 40
6. Budapest Honvéd 26 10 7 9 28-33 37
7. Kisvárda Master Good 26 10 4 12 36-36 34
8. ZTE FC 26 8 7 11 40-37 31
9. Debreceni VSC 26 9 3 14 38-49 30
10. Újpest FC 26 8 5 13 31-39 29
11. Paksi FC 26 8 5 13 30-42 29
12. Kaposvári Rákóczi FC 26 3 1 22 19-63 10

A 27. forduló programja:
június 5., péntek
Debreceni VSC-Kaposvári Rákóczi FC 20.00
június 6., szombat
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 16.55
MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 19.00
Újpest FC-Budapest Honvéd 21.05
június 7., vasárnap:
Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC 18.55
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 21.05

Borítókép: Tokmac szép egyéni teljesítmény után szerezte meg a vezetést a Ferencvárosnak a Puskás Akadémia ellen. (m4sport.hu)

További tartalmak