Musorujsag
Élő Eredmények

Kuttor Attila: Egy nagy lépés a magyar edzők renoméjának visszaállítása felé

m4sport.hu
Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője és Pisont István, a Budapest Honvéd megbízott vezetőedzője is megnyerte játékosként a Magyar Kupát, a szerda esti döntőben edzőként is beírhatják magukat a sorozat történetébe. A 20 órakor kezdődő finálénak a Puskás Aréna ad otthont, a mérkőzést élőben közvetítő M4 Sporton már 19.30-tól hangolódunk az összecsapásra.
fotó: MLSZ

Ezúttal biztosan egy magyar edző emelheti magasba a trófeát, erre 2013 óta nem volt példa. Kuttor Attila szerint ennek a magyar edzői szakma szempontjából is komoly jelentősége van.

„Nagyon örülök neki, hogy ez így alakult. Korábban többször elmondtam, hogy a szakmai stábbal mi is fontos feladatunknak tartjuk, hogy a magyar edzők renoméját visszaállítsuk az előző évtizedek szintjére. Ez a kupadöntő egy nagy lépés efelé. Külön öröm, hogy a Puskás Arénában játszhatjuk le a találkozót”idézte az MLSZ Kuttor online sajtótájékoztatón elhangzott szavait.

Az elődöntőben a címvédő Fehérvárt búcsúztató Mezőkövesd keretéből egyedül a hosszabb ideje sérült Guzmics Richárd nem bevethető.

„Minden játékos azért futballozik, hogy ilyen mérkőzéseken részt vegyen, azt gondolom, bárki lép a pályára, a legjobb tudását fogja majd nyújtani, mindenki nagy várakozással tekint a döntő elé. Ez a néhány hetes sorozat, amiben benne vagyunk a kupa és a bajnokság végéig, nagyon nagy igénybevételt jelent a csapatoknak, így mindenkire szükség lesz a keretből a hátralevő időszakban” – mondta Kuttor.

Az NB I egyik legjobbja, Cseri Tamás a kupadöntőn is kulcsember lehet  (Fotó: Facebook/Mezőkövesd Zsóry)

A bajnokságban harmadik helyen álló Mezőkövesd a hétvégén 1-0-s vereséget szenvedett a Diósgyőr vendégeként, így a főpróba nem sikerült túl jól. A Honvéddal a bajnokság mostani szezonjában kétszer találkoztak, Kispesten és Mezőkövesden is 2-1-es vendégsiker született.

„A Budapest Honvéd egy nagy múltú csapat, remek eredményekkel büszkélkedhetnek, a közelmúltban is kiemelkedően szerepeltek. Nagyon nehéz találkozóra számítok, hiszen ellenfelünk keretét kitűnő labdarúgók alkotják. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, úgy gondolom, hogy mindkét csapatnak 50-50% esélye van a végső győzelemre. Mindent el fogunk követni a sikerért, szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni a klub vezetőit, támogatóit és szurkolóinkat. Nagyon örülök annak, hogy nézők előtt rendezhetik meg a mérkőzést, úgy gondolom, a kupadöntő mindenkinek felejthetetlen élmény lesz” – így a Mezőkövesd honlapjának az 50. születésnapját nemrég ünneplő Kuttor, aki háromszor az MTK, egyszer pedig a Fehérvár játékosaként már átélhette, milyen megnyerni egy Magyar Kupa-döntőt.

fotó: MLSZ

A Puskás Aréna hangulata azonban újdonság lesz számára. De nem gondolatban:

„Ott voltam a nyitómérkőzésen és eljátszottam a gondolattal, milyen lenne ebben a stadionban, telt ház előtt meccselni. Telt ház most sajnos nem lehet, de a Puskás egyedülálló aurája miatt így is felemelő érzés lesz benne irányítani a csapatot.”

A nyolcadik MK-sikerére készülő Budapest Honvéd egy éve a Fehérvár ellen elvesztette a kupadöntőt, most egy olyan edzővel próbálhatják meg újra, aki játékosként több mint 30 évvel ezelőtt győzelemre vezette a kispestieket.

„Fantasztikus helyszínen játszhatjuk a döntőt, ráadásul szurkolók előtt, ez egészen biztosan életre szóló élmény lesz minden résztvevő számára. – Két motivált, elszánt csapat játszik szerdán a Puskás Arénában, úgy gondolom, a mentális résszel egyik oldalon sem lesz gond. Nálunk sokan vannak, akik már veszítettek kupadöntőt, és ez extra motivációt ad számukra, Djordje Kamber például öt alkalommal volt vesztes csapat tagja a fináléban, de például Davide Lanzafaménak sincs még kupaaranya. A győzelemmel biztosítani tudnánk a nemzetközi kupaszereplést is, a motiváció tehát meglesz, inkább nyugtatni kell majd a játékosokat a döntő előtt” – mondta Pisont a mérkőzés előtt.

A Honvéd kerete szinte teljesen egészséges, az MTK elleni elődöntőben remek teljesítményt nyújtó kapus, Tomas Tujvel bajlódik egy kisebb sérüléssel, de várhatóan rendbe jön a találkozóra.

Azt mindkét fél leszögezte, igazi ki-ki meccs lesz a döntőt, 50-50% eséllyel, a bajnoki helyezés pedig nem sokat számít majd.

Pisont szerint azonban az elődöntő Puskás Arénában rendezett visszavágója, illetve a kupadöntős tapasztalatok csapatának kedvezhetnek.

„A rutin, a tapasztalat lehet a mi fegyverünk, hiszen amíg a Mezőkövesd története első kupadöntőjét játssza, a Honvéd tavaly is ott volt a fináléban. Bár a Fehérvár ellen akkor elveszítettük a meccset, éppen ezért éhes a csapat a sikerre. – Az MTK elleni elődöntőben is sokat jelentett a rutin, a második meccsen jobban tudtuk kontrollálni a játékot, kijött a tapasztalat az éles helyzetekben. A döntőben pedig bármi megtörténhet, hiszen egyetlen mérkőzésről beszélünk, nem érvényes ilyenkor a papírforma“idézi Pisont Istvánt a Honvéd honlapja.

További tartalmak