Musorujsag
Élő Eredmények

Gulácsi Péter: Egy évvel később kijutni az Eb-re ugyanakkora élmény lenne

m4sport.hu
Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa adott interjút az M! Sportnak, amelyben szóba került az újrainduló Bundesliga szokatlan körülményei, klubja célkitűzései, a sérülésből felépülő Willi Orbán helyzete és a magyar válogatott bizonytalan időpontú Eb-selejtezője is.

A Bundesliga újraindulásáról azt mondta, hirtelen mély víz volt a restart, de profi sportolóként az ilyen kihívások nem jelenthetnek akadályt.

„Bedobtak minket egy új környezetbe, új szabályokkal, ez kihívás minden játékos számára. Négy meccsel a hátam mögött azt mondom, ehhez hozzá lehet szokni, akkor is, ha azt kívánjuk, jó lenne visszatérni a régi kerékvágásba, újra nézők előtt játszani, csapatként kivonulni a pályára, a megszokott dolgokat átélni. PErsze tudjuk, hogy jelenleg ez csak így lehetséges, ezt is meg kell szokni, profi sportolók vagyunk, az élet minden területén vannak most korlátozások. Próbálunk alkalmazkodni a helyzethez, ha az eredményeket nézzük, ezt többé kevésbé sikerült is. Bár több pontot is szerezhettünk volna, a pozíciónkat nagyjából tartjuk, még reálisak a szezonra kitűzött céljaink.”

A Bundesliga legutóbbi fordulójában, a Köln ellen 4-2-re megnyert bajnokin Timo Wernernek adott gólpasszáról azt mondta, kissé felfújta a média, ráadádsul nem ez volt az első gólpassza ebben a szezonban.

„Ha valakinek olyan csapattársa van, mint Timo [Werner], aki az egyik leggyorsabb játékos a Bundesligában, ezt valamennyire elvárja magától az ember. Ha nem is a gólpasszt, de hogy helyzetbe tudja hozni.”

EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN

„Örültem a gólnak, de főleg a sajtóban foglalkoztak vele sokat, mi csapatként máshogyan értékeljük a mérkőzéseket. Statisztikailag jól néz ki, de ennél sokkal fontosabb lett volna, hogy ne kapjunk gólt.”

Magyar válogatott csapattársáról, a sérülésből felépülő, az elmúlt meccseken csereként 10-30 perceket kapó Willi Orbánról azt mondta, edzésen már látszik, közelít a top formájához, sokat segíthet még a Leipzignek a szezon hátralévő részében.

„Amikor egy mérkőzésen az utolsó 20-25 percben nyomás alá kerülünk, a Bundesligában ő az egyik legjobb védő ilyen téren. Egy ilyen sérülés után a szakmai stáb is óvatosabb, sűrűn jönnek a mérkőzések, fura felkészülésen vagyunk túl, senki se szeretné, hogy bármi rossz történne” – mondta Willi Orbánról Gulácsi.

EPA/DAVID HECKER

Az egyelőre bizonytalan időpontú, szeptemberre tervezett Bulgária elleni Eb-pótselejtezőről azt mondta, senki sem lát előre, össze van kuszálva a teljes nemzetközi futballnaptár. Willi Orbán felépülése mindenképpen jól jön a magyar válogatottnak.

„A cél változatlan, akkor is, ha egy évvel később is lesz az Európa-bajnokság. Szerencsére a keretben nincsenek emiatt kiöregedő játékosok, a mi szempontunkból a körülmények alakulása valamennyire pozitív, bízom benne, hogy sikerül, egy évvel később kijutni az Eb-re ugyanakkora élmény lenne.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Leipzig minimális céljairól elárulta, az első négy hely valamelyikének, azaz a BL-indulás elérése, mint gazdasági és sportszakmai szempontból.

„A Dortmunddal még játszunk, ha addig hozzuk a mérkőzéseinket, még a második helyre is lehet esélyünk” – tekintett előre, hozzátéve, a bajnoki cím sorsát eldöntöttnek érzi.

„Ha még 10 pontot szereznénk, a klub történetének legjobb szezonját produkálnánk, 5 mérkőzésen ez nem lehetetlen feladat, egyelőre ez a cél, ez pedig biztos Bajnokok Ligája-indulást jelentene.”

További tartalmak