×

Pisont: Ha a csapat nincs mögötted, elvesztél

A Budapest Honvéd 2009 után újra magasba emelhette a Magyar Kupát, miután a fináléban végig izgalmas mérkőzésen 2-1-es győzelmet aratott a Mezőkövesd felett. Pisont István korábban játékosként már nyert kupát, de edzőként először ünnepelhetett a szakember.

Pisont István (m4sport.hu)
Pisont István, a Honvéd mestere érthetően nagyon boldog volt a kupagyőzelem után. Tisztában volt csapata korlátaival, de tudatos munkával sikerült a maximumot kihoznia fiaiból:„Nagyon sokat dolgozott érte a csapat, nagyon boldog vagyok a csapattal és a klubbal, a szurkolókkal együtt. Nagyon jó, hogy idehozták a döntőt (Puskás Aréna) és így rendezték meg, szurkolók között. Nagyon jól emlékszem még arra, amikor ’89-ben játékosként ünnepelhettem, most edzőként. Fantasztikus érzés. Köszönöm a klubnak, köszönöm a játékosoknak és a klubnak, hogy megadta ezt nekem, hogy megélhettem ezt a csapattal. Azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Okosabban, jobban játszottunk, még ha ne is nálunk volt többet a labda. Szervezett volt a csapat, és egyáltalán nem éreztem, hogy fáradt lenne. Nyugalmat próbáltam hozni a csapatba, hogy bízzanak magukban és csapatként gondolkodjanak. Az volt a cél, hogy egyensúlyt hozzanak létre a csapat és az egyén között. Egyének nélkül nem lehet játszani, de ha a csapat nincs mögötted, elvesztél. Sűrű a programunk, nagyon kellett figyelni az eredményességre. Van a játék látványos része, amely most még nem alakulhatott ki, mert most az eredményt kellett hozni. Hogy végül ez melyik irányba billen el, az a játéktól függ. Most az eredmény fontosabb volt. Meg kellett szerveznünk a középső zónát, a védő zónát, támadásban pedig ott van egy Lanzafaménk, egy Ugraink, vagy említhetem Gazdagot vagy George-ot. Szóval megvannak a játékosaink, akik improvizálnak, meghúzzák a váratlant, improvizálnak. Ebben a rövid időszakban a középső és védő zónát kellett megszervezni és ez most tökéletesen teljesült”

Kuttor Attila szomorú volt a vereség miatt.„Azt gondolom, jól futballoztunk, megmutattuk, hogy mit képviselünk és azzal próbáltunk eredményesek lenni. Inkább a két pontrúgásból kapott gól a fájó, az talán megfoghatta a csapatot. Gondoltuk, hogy ez egy ilyen mérkőzés lesz, gratulálunk a Kispestnek. Egy csapatnak van érési folyamata, amihez az ilyen csaták is hozzátartoznak. Ebből előbb-utóbb jól kell kijönni, hogy később elérjük a céljainkat, dolgozunk és harcolunk tovább.”