Musorujsag
Élő Eredmények

Dajka: Ezzel a közösséggel és szívvel már most eredményeket tudtunk elérni

m4sport.hu
A friss kupagyőztes kispestieknél bíznak benne, hogy a mostani siker lökést ad nekik a bajnokság hátralévő meccseire, és jó alap lehet a következő szezonra is.
 A Budapest Honvéd játékosai ünnepelnek, miután 2-1-re győztek a Mezőkövesd Zsóry FC ellen a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A kispesti csapat nyolcadszor nyerte meg a kupát. MTI/Szigetváry Zsolt

A Budapest Honvéd története során nyolcadik alkalommal diadalmaskodott a labdarúgó Magyar Kupában. A tavaly is döntős kispestiek a Mezőkövesd csapatát győzték le 2-1-re a Puskás Arénában rendezett szerdai fináléban. A találkozó után a meccs több szereplője is nyilatkozott az M4 Sportnak.

Ivan Lovric szerint szerencséjük volt az első gólnál, de a lényeg, hogy bement a labda. A gyors egyenlítő gól sem törte meg őket, a tavalyi elveszített finálé után nem akartak még egyszer vesztesként lejönni a pályáról a döntő után.

Szappanos Péter a kövesdiek kapusa szerint szerencsétlen, hogy két ilyen góllal kaptak ki, hiszen nem volt sok helyzet a találkozón egyik kapu előtt sem. A folytatásban a bajnokságban szeretnék megmutatni, hogy igenis jó csapatot alkotnak.

Hidi Patrik elmondta, miként a bajnoki címnél, ezúttal is Kamberrel együtt emelték fel a kupát. Akkor a légiós kérte, most a csapatkapitány ajánlotta fel neki a lehetőséget. Úgy vélte, magabiztosak voltak, és bízik benne ez a továbbiakban is kitart.

A kispestiek másodedzője, Dajka László elárulta, nagyon sok időt töltenek Pisont Istvánnal együtt, sok mindent megbeszélnek. tisztában van vele, még nem sziporkázneak sem ők, sem a csapat, de szépen lassan haladnak előre, elsősorban a közösségnek és a szívnek köszönhetően. A bajnokságban is szeretnék a lehető legtöbbet nyújtani, és már most lerakni egy olyan csapat alapjait, amely a jövőben hasonló sikereket érhet el.

Thomas Tujvel a szabadrúgásnál csak annyit látott, hogy kivette a labdát a kapuból. A kispestiek kapusa elmondta, kicsit szitált a labda és nem tudott rá időben odaérni. A szünetben nem foglalkoztak a kapott góllal, igyekeztek csak előre nézni.

A Honvéd alapembere, a válogatottnál is számításba vett Gazdag Dániel elárulta, sokat készültek a döntőre és a taktikájuk bejött. Véleménye szerint ugyanakkora siker a kupagyőzelem, mint a bajnoki cím, főleg számára, saját nevelésű játékos. Formálódik a csapat, de bízik benne, ez a siker hatalmas lökést ad nekik a jövőben.

További tartalmak