Musorujsag
Élő Eredmények

Sima győzelemmel vetett véget az FTC a DVTK hatmeccses veretlenségének

Sima győzelemmel vetett véget az FTC a DVTK hatmeccses veretlenségének

m4sport.hu
A bajnoki címvédő és éllovas Ferencváros könnyed, 3-0-es győzelmet aratott a DVTK felett az OTP Bank Liga 27. fordulójában, a Groupama Arénában.

A Ferencváros az elmúlt eredményeket, illetve a bajnoki tabellán a helyezését nézve elégedetten várhatta a Diósgyőr elleni mérkőzést a Groupama Arénában.

Ugyanakkor több figyelmeztető jel is volt, amire nem ártott figyelnie Szerhij Rebrovnak, a hazaiak vezetőedzőjének.

Amióta beindult a futballélet a járvány után, három tétmérkőzést játszott a címvédő. A Debrecent és az Újpestet megverte, de egyáltalán nem volt meggyőző a csapat játéka. Az elmúlt hétvégén a Pancho Arénában csak 1-1-t játszott a Puskás Akadémiával.

Mindhárom meccsen voltak jó időszakai a csapat játékának, de csak rövidebb ideig. Az is szembetűnő volt, ha a zöld-fehérek előnybe kerültek, jelentősen visszavettek a tempóból, feltételezhető, hogy nem az ukrán mester utasítására.

A másik oldalon sem lehetett ok a panaszra, hiszen Feczkó Tamás csapata utolsó hat bajnokiját veretlenül vívta, négyszer győztesen hagyta el a pályát.

Ez történt legutóbb is, a múlt hétvégén, akkor a harmadik helyezett Mezőkövesdet sikerült két vállra fektetni (1-0).

A szezonban kétszer játszottak egymás ellen a csapatok, mindkét alkalommal a Ferencváros nyert 1-0-ra.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)

Groupama Aréna, 2725 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Boli (54.), Zubkov (55.), Botka (83.)
sárga lap: Botka (30.), Haratin (56.), Sigér (76.), illetve Rui Pedro (17.), Sesztakov (91.)

Ferencváros:
Dibusz – Lovrencsics, Otigba, Botka, Civic – Haratin (Vécsei, 61.), Sigér (Frimpong, 77.) – Zubkov (Nguen, 77.), Somália, Isael (Skvarka, 71.) – Boli (Szihnyevics, 71.)

Diósgyőr:
Danilovic – Sesztakov, Polgár, Szűcs K., Vági – Hasani (Egerszegi, 75.), Márkvárt, Iszlai (Adukor, 64.), Kiss T. (Cortes, 64.) – Ivanovszki (Tabakovic, 75.), Rui Pedro (Molnár G., 61.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, és a Diósgyőr alaposan megijesztette a bajnoki címvédőt. Az első három percben akár két gólt is szerezhettek volna a vendéget.

A Ferencváros az ijedtség után magához vette a kezdeményezést és szinte futószalagon gyártotta a helyzeteket, főként Isael, Zubkov és Boli volt elemében, a norvég csatár akár mesterhármast is elérhetett volna az első bő húsz percben.

A hatalmas iram az egészségügyi szünetig tartott, nagyon élvezetes, változatos volt addig a meccs, csak a gól hiányzott.

A Ferencváros jóval többet birtokolta a labdát, az ellenfelet pedig már a saját térfelén megzavarta, így Dibusz kapuja egyáltalán nem forgott veszélyben.

Ugyanakkor a másik oldalon Danilovicsnak is lelassulhatott a pulzusa, mert a Fradi-támadások már nem voltak annyira élesek, mint az összecsapás első húsz percében.

Az iram is esett, de így is élvezetes maradt a mérkőzés, ami a DVTK-nak is köszönhető volt, amely nem állt be, hanem alkalom adtán próbált kezdeményezni, igaz, ebben a szakaszban nem sok sikerrel.

A hajrában megrázták magukat a csapatok, először Zubkov került nagy helyzetbe a hazaiaktól, de közeli csavarása elment a kapufa mellett, a másik oldalon egy szép támadás végén a belső védő Polgár váratlanul a hazaiak ötösén belül találta magát, de hatalmas helyzetben nem találta el a labdát.

A csapatok élvezetes első 45 percet produkáltak, ha fél tucat gólt lőnek, az sem lett volna meglepetés, végül 0-0-lal vonultak a pihenőre a csapatok.

A két edző nem cserélt a szünetben, a második játékrészt jóval óvatosabban kezdték a felek. Hosszú percekig a két tizenhatos között zajlott a mérkőzés, mindkét csapat nagyobb hangsúlyt fektetett a biztonságra, mint az első felvonásban.

Nem túl izgalmasan csordogáltak a percek a fordulás után, egyszer csak felgyorsultak az események. Az 54. percben Boli elé került a labda 8 méterre a kaputól, Daniloviccsal szemben, a norvég támadó higgadtan fejezte be a támadást. Először nem is mert ünnepelni, mert attól tartott, talán lesen volt, de a baloldalon – érthetetlenül – a vendégtámadó, Ivanovszki messze belógott, így szabályos volt Boli gólja. (1-0)

Bő egy perccel később megduplázta előnyét a Ferencváros. Sigér szerzett erőszakosan labdát, amely Zubkovhoz került. Az ukrán támadó egy darabig meggyőződés nélkül vezetgette a labdát, de miután senki nem támadta, 18-ról szépen elcsavarta a hosszúba a labdát. A vendégek kapusa beleért a lövésbe, de nem volt esélye hárítani. (2-0)

A két gól teljesen megnyugtatta az FTC-t, a vendégeket pedig teljesen leblokkolta. A mérkőzés iramának nem tett jó a két találat. A DVTK a második játékrészben a 67. percben került először helyzetbe az első gólnál hibázó Ivanovszki révén, de Dibusz jól zárta a rövidet a közeli lövésnél.

A két találat után vagy 20 percet kellett várni, hogy a zöld-fehérek is teszteljék az ellenfél kapusát, ekkor Sigér tüzelt futtából, 20 méterről.

Az sem kedvezett a játéknak, hogy a félidő közepén leszakadt az ég, nagyon csúszóssá vált a pálya. Sok pontatlanság jellemezte mindkét csapatot a hajrához közeledve.

Rebrov az utolsó negyedórára beküldte a pályára a kezdőből némileg váratlanul kimaradó Tokmacot, aki némi lendületet vitt a zöld-fehérek játékába, végül elévülhetetlen szerepe volt abban, hogy a Ferencváros megszerezze harmadik gólját. Egy szép szóló után ő harcolta ki a szögletet, amelyből Botka a hálóba fejelt a labdát. (3-0)

A Ferencváros megérdemelt győzelmet aratott, ilyen arányban is, ezzel megtartotta 9 pontos előnyét a tabellán a MOL Fehérvár FC-vel szemben.

A bajnokságban a Ferencváros pályaválasztóként 51 találkozó óta nem talált legyőzőre, ebben az időszakban a 40. győzelmét aratta. A Diósgyőr ellen otthon sorozatban hetedszer nyert.

Sergei Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, készültek arra, hogy az ellenfél zárt védekezésre és kontrákra készül. Hozzátette, az első félidőben túl sok teret hagytak a Diósgyőrnek, de a szünetben azt kérte a játékosoktól, hogy ezen változtassanak. „Ma először játszottunk szurkolók előtt, így nagyon jó volt, hogy több gólt is szereztünk és egyet sem kaptunk, de már a következő találkozóra koncentrálunk.”

„Ha a Groupamában nyerni akarsz, akkor két ziccerből kettőt értékesíteni kell” – fogalmazott Feczkó Tamás, a Diósgyőr trénere, aki szerint teljesen másként alakult volna a mérkőzés, ha az elején betalálnak. Az edző szerint a Ferencváros vezető gólja nem volt benne a játékban, ráadásul szerencsés találat is volt, de utána Zubkov bombagólja eldöntötte a meccset.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Zalaegerszeg-Puskás Akadémia FC 2-0
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 3-0

szombaton játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 0-2
MOL Fehérvár FC-Kisvárda Master Good 2-0
Újpest FC-Budapest Honvéd 1-0

pénteken játszották:
Debreceni VSC-Kaposvári Rákóczi FC 1-1

A tabella:
1. Ferencváros 27 19 6 2 51-21 63 pont
2. MOL Fehérvár FC 27 16 6 5 49-23 54
3. Mezőkövesd Zsóry FC 27 13 6 8 37-24 45
4. Diósgyőri VTK 27 12 4 11 36-36 40
5. Puskás Akadémia FC 27 10 10 7 40-34 40
6. Budapest Honvéd 27 10 7 10 28-34 37
7. Kisvárda Master Good 27 10 4 13 36-38 34
8. ZTE FC 27 9 7 11 42-37 34
9. Újpest FC 27 9 5 13 32-39 32
10. Paksi FC 27 9 5 13 32-42 32
11. Debreceni VSC 27 9 4 14 39-50 31
12. Kaposvári Rákóczi FC 27 3 2 22 20-64 11 – már kiesett

A 28. forduló programja:
június 9., kedd:
Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 16.55
Újpest FC-Debreceni VSC 19.00
Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC, Új Hidegkuti Nándor Stadion 21.05
június 10., szerda:
Diósgyőri VTK-ZTE FC 16.55
Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 19.00
Paksi FC-Ferencvárosi TC 21.05

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak