Musorujsag
Élő Eredmények

Portugál korosztályos válogatott védőt igazolt az MTK

m4sport.hu
Tiago Ferreira személyében portugál belső védőt igazolt az élvonalba feljutott MTK Budapest labdarúgócsapata.
Tiago Ferreira (Forrás: mtkbudapest.hu)

A klub tájékoztatása szerint a 26 éves, ballábas futbalista az FC Porto akadémiáján nevelkedett, majd megfordult a belga élvonalban is, az MTK-hoz pedig az Universitatea Craiovától érkezik, amellyel román kupagyőztes lett. A jelenleg is dobogós helyen álló klubnál töltött mindhárom szezonjában szerepelt az Európa-ligában, összesen 76 tétmeccsen lépett pályára tétmeccsen, védőként öt gól előkészítésében vállalt szerepet.

Tiago Ferreira sokszoros portugál utánpótlás válogatott, összesen 84 alkalommal szerepelt ezekben a csapatokban az U21-es korosztályig bezárólag. 2011-ben, 18 évesen a portugál U20-as válogatott tagjaként világbajnoki ezüstérmes lett.

Polyák Balázs sportigazgató szerint több szempontból is komoly fegyvertény Ferreira megszerzése. „Egyrészt egy jegyzett bajnokság élcsapatától érkezik hozzánk, másrészt a teljes hazai mezőnyt tekintve hiányposztra érkezik, hiszen ballábas belső védők terén nincs túlkínálat idehaza sem. Úgy gondoljuk, hogy beleillik a csapat játékstílusába, éveket töltött el az FC Porto utánpótlásában, ez a játékán is érződik, hiszen egy olyan védő, aki részt vesz a játék építésében.”

További tartalmak