Musorujsag
Élő Eredmények

A Paks megismételte hétközi bravúrját: a hajrában mentett pontot a ZTE otthonában

A Paks megismételte hétközi bravúrját: a hajrában mentett pontot a ZTE otthonában

m4sport.hu
Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a szombati játéknap zárómérkőzésén a Paks a hajrában pontot mentve 3-3-s döntetlent játszott a ZTE otthonában.

Jó hangulatban várhatta mindkét csapat a mérkőzést. A Zalaegerszeg hat bajnoki óta veretlen (4 győzelem, a Paksot az utolsó öt meccsén nem tudták megverni az ellenfelek (1 győzelem, 4 döntetlen).

A jó eredményeknek köszönhetően a Zete egy kicsit eltávolodott a kieső helyektől, de még nem érezhette biztonságban magát Márton Gábor csapata.

A hazaiak hét közben a nagyon stabil játékkal előrukkoló Diósgyőrrel játszott döntetlent (1-1), a Paks pedig remek hajrájának köszönhetően mentett pontot az éllovas Ferencváros ellen.

A szezonban kétszer találkoztak egymással a csapatok, szeptember végén a ZTE magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott, február első napján viszont visszavágott a Paks egy 2-0-s diadallal.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
ZTE FC-Paksi FC 3-3 (1-1)

Zalaegerszeg, 2644 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Bobál G. (33., 50., 62.), illetve Könyves (12.), Böde (79., tizenegyesből), Balogh B. (92.)
sárga lap: Bolla (47.), illetve Balogh B. (17.), Osváth (38.), Szélpál (43.), Szabó J. (49.), Kecskés (89.)

A mérkőzés összefoglalója:

ZTE FC:
Demjén – Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D., 77.), Tamás K. (Katelarisz, 84.) – Bedi, Bőle, Barczi (Kocsis, 63.), Mitrovic, Radó – Bobál G.

Paks:
Rácz G. – Osváth, Szélpál, Kelemen (Bartha, 84.), Szabó J. – Bertus (Kecskés, 77.), Balogh B., Hahn (Haraszti, 63.), Szakály D. (Sajbán, 63.), Könyves (Kulcsár, 77.) – Böde

A mérkőzést a fekete mezben játszó egerszegiek kezdték jobban, pár apróbb lehetőséget sikerült kidolgozniuk – például egy közeli, de elrontott szabadrúgással -, de az első igazán nagy helyzet a vendégek előtt adódott Böde révén a kilencedik percben.

A jól és mélyen visszazáró paksiak már Böde Dániel lehetőségénél is megmutatták, hogy képesek gyorsan ellentámadásba lendülni, a 12. percben már azt is bizonyították, hogy gólképesek is.

Egy villámgyors ellentámadás végén Hahn és Könyves kényszerítődött, utóbbi pedig egy tökéletes labdaátvétel után kilőtte a rövid alsó sarkot. (0-1)

A ZTE fölényben játszott a folytatásban, de a nagyon mélyen és fegyelmezetten védekező – Böde 30 méterre saját kapujától – Pakssal nem tudott mit kezdeni.

A vendégek viszont ragaszkodtak a bevált recepthez, ha megszerezték a labdát, igyekeztek lövésig eljutni. Sokat mondó adat, hogy félóra játék után Márton Gábor csapata egyszer sem találta el ellenfele kapuját, Osztermájer Gáboré viszont négyszer.

Mitrovics egy-egy fellöbbölt labdája okozott párszor zavart a zöld-fehérek védelmében, akik szinte végig határozottan, olykor keményen hárították el a veszélyt. Kellemetlen ellenfélnek bizonyult a Paks.

Kicsit kilátástalannak tűntek a hazai próbálkozások, amikor egy komoly védelmi hibát kihasználva kiegyenlítettek a 34. Percben: Bolla pontos, lapos jobboldali beadásával Bobál Gergely fordult kapura és nem hibázott. (1-1)

Nem állítható, hogy a semmiből jött az egerszegi egyenlítés, hiszen többet birtokolta a labdát, amely inkább a Paks térfelén pattogott. Ugyanakkor Bobál ügyes találatáig nem lehetett érzékelni, hogy esetleg benne lehet a hazaiak játékában a gól.

Nem úgy az ellenfélnél: a 37. percben Hahn találta magát ajtó-ablak helyzetben a tizenegyes pont környékén, de annyira meglepte a kínálkozó szituáció, hogy addig ügyetlenkedett a labdával, míg el nem vették tőle.

A félidő végére talán elfáradhattak a csapatok, mert jelentősen esett az iram és nem is nagyon volt helyzet, így döntetlennel vonultak a csapatok.

Lendületesen kezdték a második játékrészt a csapatok, először a ZTE kapuja előtt alakult ki kisebb kavarodás, amelynek végén Hahn fejelt a kapu fölé, a másik oldalon viszont Bobál Gergely duplázott és megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Bőle Lukács jobbról beívelt szabadrúgására szépen emelkedett és bólintott a hálóba. (2-1)

A bekapott gól után feljebb merészkedett az atomvárosi csapat, nyílt sisakos játék alakult ki, mert a fordító hazaiak sem álltak be. Benne volt a mérkőzésben az újabb gól, amelyre nem is kellett sokat várni.

A 62. percben egy baloldali Zete-támadásnál Tamás centerezett laposan, labdáját Barczi átlépte helyzetet kiválva Bobál Gergelynek, aki közeli lövésével mesterhármast ért el. (3-1)

Az utóbbi időben kimagasló teljesítményt nyújtó támadó triplájától és a magabiztos vezetéstől egyre felszabadultabban játszottak a hazaiak, ha egy picivel koncentráltabbak, többször is lezárhatták a mérkőzést, a paksiaknál meg azt lehetett érezni, kezdik feladni a meccset.

A 79. percben aztán a meccs csendesedő szakaszában teljesen váratlanul kapott egy esélyt a Paks: elsőre úgy nézett ki, hogy egy jobboldali beadás Tamás Krisztián hátáról szögletre pattan, de Andó-Szabó játékvezető elfutott az alapvonali asszisztensig, hogy konzultáljon vele, majd a tizenegyes pontra mutatott. A labda a jelek szerint Tamás karjára pattanhatott és már a tizenhatoson belül – elsőre ez sem látszott egyértelműen.

A büntetőhöz Böde Dániel állt, aki higgadtam értékesítette azt. (3-2)

A szépítés után percekig csapkodóvá vált a játék, a Zete játékosait alaposan felhergelte a játékvezetői ítélet és a gól, a vendégek pedig mindent egy lapra feltéve próbáltak egyenlíteni, végül sikeresen.

A 92. percben egy röviden kifejelt labdát Balogh Balázs lőtt vissza 17 méterről, ráadásul meg is pattant a labda, így Rácz nem tudott védeni. (3-3)

A Paks megismételte hétközi bravúrját, A Ferencváros után a ZTE ellen is képes volt felállni kétgólos hátrányból és sikerült 1 pontot elhozni Zalaegerszegről.

Az eredménynek egyik csapat sem örülhet, de a ZTE és a Paks is meghosszabbította ezzel hosszú veretlenségi sorozatát.

A mesterhármast szerző Bobál Gergely szerint a Zalaegerszeg elvesztett két pontot, az ellenfélnek nagyon nagy szerencséje volt, és a vendégek nem érdemelték meg az egy pontot.

Márton Gábor, a Zalaegerszeg vezetőedzője elmondta, nehéz megélni ezt a döntetlent 3–1-es vezetés után. „Abszolút semmiféle veszélyt nem jelentettek a kapunkra, sőt, nekünk voltak helyzeteink, aztán történt megint, ami történt. ”

A Paks egyenlítő gólját szerző Balogh Balázs indulatosan nyilatkozott, szerinte az egy ponttal nem sokra mennek, ráadásul egy meg nem adott tizenegyest is számon kért a játékvezetőn.

Osztermájer Gábor, a vendégek trénere szerint ennek a feltámadásnak és az egy pontnak akkor lesz értéke, ha a következő fordulóban hazai pályán legyőzik a sereghajtó Kaposvárt.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-0
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 2-2
Zalaegerszegi TE FC-Paksi FC 3-3

pénteken játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2

vasárnap játsszák:
Kaposvári Rákóczi FC-Diósgyőri VTK 19.00
MOL Fehérvár FC-Újpest FC 21.05

A tabella:
1. Ferencváros 29 20 7 2 54-23 67 pont
2. MOL Fehérvár FC 28 16 7 5 50-24 55
3. Mezőkövesd Zsóry FC 29 13 7 9 39-27 46
4. Puskás Akadémia FC 29 11 11 7 44-37 44
5. Diósgyőri VTK 28 12 5 11 37-37 41
6. Budapest Honvéd 29 11 8 10 31-36 41
7. ZTE FC 29 9 9 11 46-41 36
8. Kisvárda Master Good 29 10 5 14 37-40 35
9. Újpest FC 28 10 5 13 35-40 35
10. Paksi FC 29 9 7 13 37-47 34
11. Debreceni VSC 29 9 5 15 42-55 32
12. Kaposvári Rákóczi FC 28 3 2 23 21-66 11 – már kiesett

A 30. forduló programja:
kedd:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 19.00
Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC, Új Hidegkuti Nándor Stadion 21.05
szerda:
Paksi FC-Kaposvári Rákóczi FC 16.55
MOL Fehérvár FC-Debreceni VSC 19.00
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 19.00
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 21.05

További tartalmak