Musorujsag
Élő Eredmények

Leandro legendák közé emelkedett újabb bajnoki címével

m4sport.hu
A jelenleg aktív labdarúgók közül senkinek nincs annyi bajnoki címe, mint a Fradi 38 esztendős játékosának.
Budapest, 2020. június 16. A ferencvárosi Franck Boli (k), valamint a kispesti Batik Bence és Kesztyűs Barna a Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. MTI/Illyés Tibor

Kedden este a Ferencváros labdarúgócsapata, az OTP Bank Liga 30. fordulójában az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a Magyar Kupa-győztes Budapest Honvéd vendégeként lépett pályára és 2-0-ás győzelmet aratott. Így a zöld-fehérek a többi találkozó eredményétől függetlenül már biztos bajnokok és indulhatnak a Bajnokok Ligája 2020-21-es selejtezőjében.

A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a Honvéd elleni találkozón vált biztossá az első hely, igaz tavaly már a meccs előtt bajnokok voltak, így akkor egy 3-2-es vereség is belefért. A Fradi fennállása 31. bajnoki trófeáját szerezte, ráadásul megvédte címét. A címvédés legutóbb 24 éve sikerült a klubnak, akkor az 1994/95-ös szezon után, 1996 nyarán is bajnoki címnek örülhettek.

Azóta ez a negyedik bajnoki címük, és a négyből háromban szerepet játszott Lendro de Almeida, aki összességében a hetedik bajnoki aranyát nyerte meg. A magyar labdarúgás történetében összesen 74 játékos van, akik legalább ötszörös bajnokok.

A legtöbb elsőséggel Schlosser Imre büszkélkedhet (13 bajnoki cím, 7 a Fradival, 6 az MTK-val). A jelenleg is aktív játékosok közül egyedül a brazil származású labdarúgó mondhatja elé magáról, hogy több mint öt elsősége van. Leandro eddig háromszor nyert a zöld-fehérekkel (2004, 2016, 2019), háromszor pedig a Debrecennel (2007, 2009, 2010) diadalmaskodott.

A mostani sikerével a képzeletbeli ranglistán egészen a 19. helyig lépett előre, a már említett Schlosseren kívül csak 9 kilencszeres és nyolc nyolcszoros bajnok van előtte. A 7 bajnoki címet nyert játékosok között olyan neveket találni, mint Dunai Antal, vagy Noskó Ernő.

A Fradi történetében nem szokatlan a címvédés, hiszen 1909 és 13 között zsinórban ötször diadalmaskodtak, míg 1926 és 28 között háromszor, de a negyvenes és a hatvanas években is volt példa címvédésre. Ha esetleg jövőre is Fradi nyerne, akkor egészen az 1928-as diadalig kell visszanyúlni, hiszen akkor sikerült legutóbb három egymás utáni bajnokságban az élen végezni.

További tartalmak