Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy lépést tett a bennmaradásért Kisvárdán a ZTE

Nagy lépést tett a bennmaradásért Kisvárdán a ZTE

MTI
A gyengébb első félidő után, a mozgalmasabb második játékrészben egy 11-es döntött.

A ZTE a góllövőlista éllovasa, Radó András büntetőjével 1-0-ra nyert a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának keddi nyitómérkőzésén. A ZTE legutóbbi hat mérkőzésén négyszer nyert és két döntetlent játszott, mostani sikerének köszönhetően pedig hét pont választja el a még kiesést jelentő 11. helyen álló Debrecentől.

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Kisvárda Master Good-ZTE FC 0-1 (0-0)
Kisvárda, 815 néző, v.: Iványi
gólszerző: Radó (83., 11-esből)
sárga lap: Viana (45+1.), Ene (49.), Karaszjuk (72.), Dombó (82.), illetve Tamás K. (16.)
Kisvárda Master Good:
Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Protic (Baranyai, 77.) – Lucas, Karaszjuk – Sassá (Jelena, 66.), Cukalasz (Tischler, 76.), Kovácsréti (Hej, 86.) – Viana
ZTE FC:
Demjén – Bolla, Szépe, Kocsis G. (Bőle, a szünetben), Tamás K. – Bedi – Babati (Bobál G., 64.), Bobál D., Katelarisz (Barczi, a szünetben), Radó – McWoods (Mitrovic, a szünetben)


Gyenge első félidőt láthatott a közönség, a Kisvárda próbálkozott többet ugyan, de a játékrész egyetlen nagy helyzetét a vendégek hagyták ki.

Márton Gábor érezhetően elégedetlen volt tanítványaival, ezért a szünetben hármat is cserélt, azonban nem tudta gyökeresen megváltoztatni a vendég együttes játékát. A Kisvárda a 68. percben dolgozta ki első nagy helyzetét, de Kovácsréti hatalmas helyzetben gyenge megoldást választott.

A 82. percben Radó futotta le védőjét a bal oldalon, majd betört a 16-oson belülre, de Dombó csak szabálytalanul tudta megállítani: a kapus sárga lapot, a ZTE büntetőt kapott, amelyet a sértett, a góllövőlista éllovasa értékesített. Az utolsó percekben a zalaegerszegiek nyugodtabbak lehettek volna, ha nem szórakozzák el helyzeteiket, de így is három ponttal távoztak Kisvárdáról.

„Amit ezek a gyerekek csinálnak hétről hétre, arra nem tudok szavakat találni, nagyon büszke vagyok rájuk” – lelkendezett az M4 Sportnak a mérkőzés után Márton Gábor, a Zalaegerszeg edzője, utalva arra, hogy a csapat a sorozatterhelés mellett egy héten belül megjárta Miskolcot és Kisvárdát is. „Volt egy tervünk, az működött, a második félidőben tudtunk egy kicsit újítani, de ettől függetlenül nagyon nehéz mérkőzés volt” – értékelte a meccset a szakember.

„Az egész mérkőzést irányítottuk, a ZTE egy helyzetből talált egy gólt” – bosszankodott Bódog Tamás, a házigazdák trénere. A hazaiak mestere amellett sem ment el szó nélkül, hogy a Kisvárda javára ebben a szezonban még nem ítéltek tizenegyest, szerinte ezen a mérkőzésen is volt egy minimum gyanús szituáció. „Tény, hogy volt kontakt, és amit ellenünk megadtak, azt nekünk nem. Nem az a bosszantó, hogy ez előfordul, hanem hogy sűrűn. Valószínűleg van egy ilyen átok rajtunk. Bosszantó, hogy mi kihagyjuk a meccslabdánkat, a Zete pedig egy tizenegyessel nyerni tud. Három pont sokat jelentett volna a kiesés elleni harcban.”

A vendégek győztes találatát szerző, immár 13 gólos Radó András szerint az első félidő könnyen felejthető volt, a másodikra viszont mindkét csapat feljavult, a ZTE pedig megérdemelt győzelmet aratott. „Most egy kicsit könnyebb helyzetben vagyunk, de mindig egy mérkőzésben gondolkodunk, ha a soron következőt mindig meg fogjuk nyerni, akkor biztosan nem fogunk kieseni.”

A nagy helyzetet kihagyó Kovácsréti Márk Bódog Tamáshoz hasonlóan úgy vélte, az egész mérkőzésen uralták a játékot. „Több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, de sajnos mégis pont nélkül maradtunk.”

További tartalmak