Musorujsag
Élő Eredmények

Változik az U21-es Eb lebonyolítása, nem Magyarországon lesz a döntő

UEFA
A koronavírus és a miatta történt utánpótlástornák egy részének törlése ellenére az UEFA határozata szerint az U21-es Európa-bajnokságra sor kerül Magyarországon és Szlovéniában, a lebonyolítás azonban rendhagyó lesz, és a döntő helyszíne is megváltozott: nem Székesfehérvár ad otthont a finálénak.

Eredetileg idén június 9-21 között rendezték volna a tornát. A halasztás az immár 16 fős mezőnyt és a mérkőzések számát nem érinti, viszont két külön időpontot kapott a csoportkör és az egyenes kieséses szakasz lebonyolítása.

 

Az UEFA második legnagyobb tornáját az alábbiak szerint kerül lebonyolításra:

csoportmeccsek: 2021. március 24-31.

kieséses szakasz: 2021 május 31. – június 6.

A magyar helyszíneken az A és a C csoport küzdelmeit bonyolítják le, előbbiét a Bozsik-stadionban és Székesfehérváron, utóbbiét Szombathelyen és Gyirmóton. A kieséses szakaszban a Bozsik-stadion egy negyeddöntőnek, Székesfehérvár pedig egy negyed- és egy elődöntőnek lesz a házigazdája.

A döntőre pedig már nem Székesfehérváron, ahogy az idén történt volna, hanem Ljubljanában kerül sor.

Az UEFA szerdai határozataiban döntött a félbeszakadt Bajnokok Ligája lisszaboni és az Európa Liga németországi befejezéséről; hogy az Európai Szuperkupa döntőjét Budapesten rendezik; hogy az Európa-bajnoki pótselejtezőket októberben és novemberben, a sűrített Nemezetek Ligájával párhuzamosan vívják a csapatok, így a magyar válogatott is; és hogy a 2020-as Eb rendező városai és menetrendje sem változnak.

További tartalmak