Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy Ádám: Jól jöttem ki a kényszerszünetből, a bokám közel olyan, mint új korában

Nagy Ádám: Jól jöttem ki a kényszerszünetből, a bokám közel olyan, mint új korában

M1
A Bristol City magyar válogatott labdarúgója, Nagy Ádám elmondta, korábban sérült bokája remekül van, de szót ejtett még a koronavírus csapatra gyakorolt hatásairól, Premier League-álmokról és a nemzeti csapat előtt álló kemény feladatokról is.

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően június 17-én újraindult az angol élvonal, a Premier League, és pont ezen a napon ünnepelte 25. születésnapját Nagy Ádám, akivel az M1 beszélgetett.

Az interjút a lejátszóra kattintva hallgathatja meg:

Nagy Ádám elmondta, szigorú szabályok mentén zajlik a munka a csapatnál.

„Négy edzőmecset játszottunk, de ebből csak a Southampton elleni volt igazán éles, a többit még csak edzőmeccsnek se nevezném.  Ezeken a találkozókon próbáltuk elmodellezni azt, ami majd a bajnokságban vár ránk, azaz maszkban kell majd megérkeznünk a meccsek helyszínére és a félidőben is abban kell ülnünk. De a vendégöltözőket nem foglalhatjuk el, hanem egy nagyobb helyen leszünk szétszórva, másfél- két méterre elszeparálva egymástól. Ami érdekes, lévén a pályán vannak olyan szituációk, melyekben a játékosok pár centire vannak egymástól, lásd emberfogás vagy éppen szabadrúgásnál a sorfalban állva” – hívta fel a figyelmet pár ellentmondásra a 36-szoros válogatott játékos.

A középpályás azt is megosztotta, hogy heti kétszer tesztelik őket, s az egyik ilyen vizsgálaton akadt fent az egyik csapattársuk múlt csütörtökön.

„Ez azt jelentette, hogy pénteken, mikor utaztunk a Southampton elleni meccsre, akkor ő már nem volt velünk. Másnap videochaten csináltunk egy regenerációs edzést és ennek az összejövetelnek a legelején osztották meg velünk, hogy mi történt. Ezért ez a játékosunk most két hétig nem látogathatja az edzéseket és a csapat közelében sem lehet. Sajnos így az a négyhetes felkészülése, amit velünk együtt végigcsinált, mehet a kukába. Megnyugtattak minket, hogy kicsi az esélye, hogy bárki is elkapta volna tőle, és a hétfői tesztelések is negatív eredménnyel zárultak mindenkinél.”

Nagy Ádám kíváncsian várja, miként bírja majd a bajnokság jelentette sorozatterhelést (Fotó: bcfc.co.uk)

Nem csak ennek, örülhet Nagy Ádám, korábban sérült bokájának jól jött a pihenés, s mára már közel százszázalékosnak érzi a lábát.

„Jót tett ez a pihenés. Mikor az első héten elkezdődött a kiscsoportos edzés, már akkor is panaszmentes volt, közel olyan volt, mint új korában. Az edzőmeccseken sem volt semmilyen problémám vele és a Southampton ellen is játszottam 70 percet. Arra leszek majd kíváncsi, hogy a bajnokság újrakezdésekor diktált tempót – háromnaponta, tehát gyakorlatilag futószalagon – miként bírom majd erőnlétileg és izomzatilag. Nagyon jó felkészülést csináltunk végig és kihoztuk belőle a maximumot. Remélem, ez az eredményekben is megmutatkozik majd.”

A Bristol szombaton a Blackburnhoz látogat, Nagy Ádám szerint pedig reális lehet megcsípni a rájátszást.

„Akár a harmadik hely is elcsíphető, de 4-6. hely valamelyike abszolút reális, tehát elérhető a playoffos helyezés. Azt beszéltük, hogy mivel a járvány miatt minden annyira bizonytalan, így csak az első meccsre koncentráljunk, utána mérkőzésről mérkőzésre megyünk, mert ha véletlen beütne valami, akkor befejezik a bajnokságot és az adott állás alapján fejeződne be a szezon. Emiatt mindenki nagyon várja a találkozót, de közben ki is elemezzük az ellenfelünket” – mondta a jelenleg 7. Bristol légiósa, aki érez annyit csapatában, hogy akár a Premier League-be is felkerüljön az együttes.

Nagy Ádám a Bulgária elleni Eb-pótselejtező kapcsán kiemelte, jó, hogy megvan az október 8-i időpont, így már lehet tervezni  és fejben készülni– a meccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

További tartalmak