Musorujsag
Élő Eredmények

Tőzsér Dániel befejezi pályafutását

m4sport.hu
Szombaton lép pályára profi pályafutása utolsó mérkőzésén Tőzsér Dániel, a DVSC 35 éves csapatkapitánya, ezt a Debrecen hivatalos honlapján erősítette meg.
Tőzsér Dániel (MTI/Czeglédi Zsolt)

A tét nem is lehetne nagyobb, hiszen a szombati, Paks elleni mérkőzésen dől el, hogy a DVSC megőrzi-e élvonalbeli tagságát. Ehhez minden bizonnyal győzniük kell Tőzséréknek, az OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulója előtt még négy klub érintett a kiesés elleni harcban.

„Próbálok nem foglalkozni azzal, hogy pályafutásom utolsó bajnokijára készülök, hisz az év legfontosabb rangadója vár ránk. Fontos szerepem van jelenleg az öltözőben és a pályán egyaránt, ráadásul kavarognak bennem az érzelmek, hisz jó pár évnyi futball van mögöttem, ami nyilván nagyon hiányzik majd. Viszont csak akkor lesz szép számomra a búcsú, ha a csapat bebiztosítja helyét az élvonalban. Most ez a legfontosabb, a saját dolgaimat a háttérbe szorítom. Ki lehet mondani, óriási a tét, hisz ha győzünk, bent maradunk. Senkit nem érdekelnek a héten aratott sikereink akkor, ha szombaton nem tudunk diadalmaskodni. Szerencsére a saját kezünkben van a sorsunk. A kövesdi meccs után azt kértem a szurkolóktól, ők is kezeljék helyén ezt a sikert, hisz jelen pillanatban még ugyanúgy a 11. helyen állunk. Saját kezünkben a sorsunk, remélem, a lefújást követően közösen ünnepelhetünk szombaton” – idézi a DVSC honlapja a rutinos játékost.

Tőzsér májusban az M1-nek nyilatkozva már utalt karrierje befejezésére, de azóta nagyot fordult a világ, hiszen akkor még azt sajnálta, hogy utolsó mérkőzését valószínűleg nézők nélkül kell lejátszania.

A 31-szeres válogatott Tőzsér 2006-ben hagyta el a Ferencvárost, a görög AEK Athénhoz igazolt, onnan Belgium és a Genk következett, bajnoki cím és kupagyőzelem. Kipróbálta magát Olaszországban a Genoa együttesében, onnan előbb kölcsönben a Watford, majd a Parma következett, légiós éveit a Queens Park Rangers mezében zárta. 10 év után, 2016-ban szerződött a Debrecenhez.

További tartalmak