Musorujsag
Élő Eredmények

Menedzsere szerint Szoboszlai értéke 20 millió euró fölött van jelenleg

Menedzsere szerint Szoboszlai értéke 20 millió euró fölött van jelenleg

MTI/M1
Esterházy Mátyás menedzser szerint a Red Bull Salzburgot erősítő válogatott labdarúgója, Szoboszlai Dominik jelenlegi piaci értéke 20 millió euró (7,1 milliárd forint) fölött van.

Esterházy Mátyás a közmédiának elmondta: örül annak, hogy az újrakezdést követően Szoboszlai kiemelkedően teljesít osztrák klubjában, viszont már a márciusi leállás előtt is voltak jelei annak, hogy a támadó középpályás fejlődése jó irányba halad. Hozzátette: ettől függetlenül menedzserként az élete nem bolydult fel az elmúlt hetekben.

„Nem csörög gyakrabban a telefonom, mint máskor, de nyilván nem tesz rosszat egy játékos megítélésének, ha nyolc tétmeccsen hat gólt szerez és van kilenc gólpassza” – nyilatkozta.

Bár a transfermarkt.de oldal 13,5 millió euróra becsüli Szoboszlai értékét, ügynöke szerint egy játékos esetében nem feltétlenül a honlap által megadott összeg a mérvadó. A salzburgi középpályás esetében a valós piaci érték „nyilván efölött van”.

„Én úgy gondolom, hogy Dominik értéke nagyjából ott van, ahol különböző sajtótermékek saccolják, a jelenlegi teljesítménye mindenképpen a 20 millió euró fölötti kategóriába emeli őt” – nyilatkozta.

A 19 éves játékos salzburgi szerződése még két évig érvényes, amellyel kapcsolatban a menedzser annyit fűzött hozzá, hogy nem feltétlenül terveznek változást a nyáron, esetleges klubváltására így nem is tért ki.

„Dolgozunk, Dominik is dolgozik a pályán, aztán majd meglátjuk, hogy ebből mi fog kisülni. Egyet ígérhetek, csak olyan lehetőségre fogunk rábólintani, ami szakmailag előrelépést jelent a játékosnak” – közölte.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Fizetése duplázásával csábítja az Atléti Miliket
A spanyol futballbajnokságban éremvárományos Atlético Madrid irányítói készek megduplázni Arkadiusz Milik jelenlegi nápolyi fizetését, ha a lengyel csatár átszerződik hozzájuk az olasz csapattól.
Külföldi futball