×

Bódog Tamás a Honvéd új vezetőedzője

Bódog Tamás szerdán délután átvette Pisont István helyét a Budapest Honvéd kispadján. A 49 éves szakember a Kisvárda csapatától érkezett a fővárosi piros-feketékhez.

fotó: honvedfc.hu
Hétfőn délután a Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila bejelentette, hogy a sikeres időszak ellenére a vezetőedző, Bódog Tamás távozik a csapattól.

“Bódog Tamáshoz több ajánlat is befutott. Ő jelezte, hogy nagyon szívesen maradna klubunknál, de a gondolat természetesen ott motoszkált a fejében, és én is úgy voltam vele, ha jobb lehetőségei vannak, nagyobb célokért küzdhet, akkor nem gördíthetünk akadályt elé” – nyilatkozta a klub honlapjának a sportvezető.

Az edző is megszólalt a távozással kapcsolatban, de úgy nyilatkozott, hogy még nem tudja, hol folytatja pályafutását. A bejelentésre szerda délutánig kellett várni, hogy folytatja Bódog Tamás:

Arról lehetett hallani, hogy a Révész által emlegetett ajánlatok között szerepel a Budapest Honvédé is, amely a koronavírus-járvány után kupagyőztes lett Pisont Istvánnal, aki a bajnokság kényszerű leállása alatt írt alá a kispesti csapathoz, amelynek korábban játékosa is volt.

„A klub további fejlődése szempontjából új vezetőedzővel vágunk neki a következő szezonnak, Tamás személyében pedig egy felkészült és nagyon motivált tréner érkezik hozzánk. Elmondhatom, hogy gyorsan ment a megállapodás, mivel mindkét fél elképzelései összhangban voltak. Egy megalkuvás nélkül küzdő, kezdeményező játékra törekedő csapatot szeretnénk látni – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője a szerződés aláírását követően. – Ezúton is szeretném megköszönni Trezinek (Pisont István) az elmúlt időszakot. Személyisége nagy értéke nemcsak a Honvédnak, de az egész magyar labdarúgásnak. Nehéz időszakban vette át a csapatot, amiért hálásak vagyunk neki, a kupagyőzelemmel pedig felejthetetlen pillanatokat éltünk át együtt. Tapasztalatára, tudására számítunk a jövőben is. Marad a szakmai stábban, segítve Tamás munkáját, így a jövőben is tagja lesz a Honvéd-családnak.”A frissen kinevezett kispesti vezetőedző boldog, hogy a patinás klub mestere lehet:

„A klub további fejlődése szempontjából új vezetőedzővel vágunk neki a következő szezonnak, Tamás személyében pedig egy felkészült és nagyon motivált tréner érkezik hozzánk. Elmondhatom, hogy gyorsan ment a megállapodás, mivel mindkét fél elképzelései összhangban voltak. Egy megalkuvás nélkül küzdő, kezdeményező játékra törekedő csapatot szeretnénk látni – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője a szerződés aláírását követően. – Ezúton is szeretném megköszönni Trezinek (Pisont István) az elmúlt időszakot. Személyisége nagy értéke nemcsak a Honvédnak, de az egész magyar labdarúgásnak. Nehéz időszakban vette át a csapatot, amiért hálásak vagyunk neki, a kupagyőzelemmel pedig felejthetetlen pillanatokat éltünk át együtt. Tapasztalatára, tudására számítunk a jövőben is. Marad a szakmai stábban, segítve Tamás munkáját, így a jövőben is tagja lesz a Honvéd-családnak.”

Bódog Tamás labdarúgó pályafutását az FSV Mainz 05 csapatánál fejezte be 2008-ban, de utolsó évében már Peter Neustadter segítőjeként is dolgozott a klub második csapatánál.

Két évet töltött el másodedzőként, majd hazaköltözött és a bajnokságot nyert Videotonnál Mezey György jobb keze lett, 2009-ben.

2012-ben egy olyan projekthez kapott felkérést, amire nem lehetett nemet mondani: az RB Leipzig csapatánál Alexander Zorniger asszisztense lett.

Három jó éve töltött el a lipcsei klubnál, majd követte Zornigert a dán Bröndbyhez, ahonnan 2017 márciusában távozott, hogy átvegye a nehéz helyzetbe került Diósgyőr csapatát Horváth Ferenctől. Az első alkalom, hogy vezetőedzőként dolgozhatott.

A borsodi csapatnál egy felemás évet húzott le, 2018 április végéig. Ezt egy kis szünet követte edzői pályafutásában, majd 2020 februárjában azzal a feladattal vállalta a Kisvárda irányítását, hogy az első osztályban tartja a csapatot.

Küldetését sikeresen teljesítette, a szabolcsi csapat a nyolcadik helyen zárta az OTP Bank Ligát.