×

Megalakult az Országos Teqball Szövetség

Megalakult az Országos Teqball Szövetség (OTESZ), amelynek közgyűlése id. Gattyán Györgyöt választotta meg első elnökéül.

Balassagyarmat, 2019. szeptember 28. A brazil Marcos Evangelista de Moraes, ismertebb nevén Cafu (b), a spanyol Carles Puyol (b2), két korábbi világbajnok labdarúgó, valamint Kovácsfi Barna (j) és Horváth Ádám (j2) focisták teqball bemutatója a balassagyarmati Mozdulj Gyarmat! sportnapon a Kövi Pál Sportközpontban 2019. szeptember 28-án. MTI/Komka Péter
Az OTESZ keddi közleménye szerint az irányító szervezet részese lesz a sportág hazai, illetve nemzetközi fejlődésének egyaránt.

A Phoenix Teqball Academy, az ország legnagyobb klubja, valamint otthona két világbajnoknak is - Bányik Csabának és Blázsovics Ádámnak - 12 professzionális egyesülettel együttműködve segítette a hivatalos nemzeti szövetség megalakítását.

A közlemény kiemeli, hogy szervezet jól strukturált módon fog irányt mutatni a több mint száz regisztrált teqballjátékosnak Magyarországon, miközben központi szerepe lesz a verseny-, valamint a bajnoki-rendszer kialakításában is.

„Mielőtt megalakult volna az Országos Teqball Szövetség, a Phoenix Teqball Academyvel fáradhatatlanul dolgoztunk további versenyképes teqballklubok alapításán Magyarországon. Ezeknek a kluboknak egészen mostanáig nem volt olyan összefogó vezérszervezetük, amelytől iránymutatást várhattak. Nagyon örülök, hogy a szintén újonnan megválasztott vezetőséggel együttműködve hozzájárulhatunk a sport hatékony és gyors fejlődéséhez hazánkban” – mondta id. Gattyán György, aki a Nemzetközi Teqball Szövetség társalapítójának és alelnökének, Gattyán Györgynek az édesapja.