×

Nemes gesztussal búcsúzik a zöld-fehérektől Leandro

A visszavonuló Leandro de Almeida meglepetéssel kedveskedett a Ferencváros harmadik számú kapusának, Szécsi Gergőnek.

A zöld-fehérek 31 éves hálóőre nem lépett pályára ebben a szezonban, így bajnoki aranyérmet sem vehetett szombaton. Miután az Albert-szobor megkapta a neki járó sálat, Leandro odalépett a Szécsihez és a kezébe nyomta a saját medálját.

Sigivel éppen megragadtuk a serleget és elindultunk vissza a stadionba, amikor egyszer csak Leo odalépett hozzám azzal, hogy szeretné nekem adni az aranyérmét, mert szerinte én is megérdemlem és sokat tettem a csapatért. Meglepődni sem volt időm, máris a nyakamba akasztotta azt - idézi a fradi.hu a kapust, aki hozzátette, mivel tudja, hogy ez volt Leandro utolsó szezonja, szerette volna visszaadni neki. - Nem engedte, azt mondta, nagyon megbántom, ha nem fogadom el. Tulajdonképpen nem volt más választásom. Ez az arany így duplán értékes számomra, Leo pedig bár fantasztikus dolgokat művelt a pályafutása során, ha lehetséges, minden pályán mutatott tettét felülmúlta azzal, amit tett."

Leandro összesen nyolc évet töltött a Ferencvárosnál, négyszer ünnepelhetett bajnoki címet a csapattal. A 38 éves labdarúgó továbbra is a klubért fog dolgozni, az NB III-ban szereplő tartalékcsapatnál fogja folytatni.