×

A Diósgyőr szerződést hosszabbított Orosz Donáttal

Szerződést hosszabbított a DVTK a 18. születésnapját hamarosan ünneplő Orosz Donáttal, aki ősszel részt vett az U17-es brazíliai vb-n, és hatszor játszott már az első csapatban.

Orosz Donát hosszabbított a DVTK-val. (Forrás: dvtk.eu)
Még a szerződésük lejárta előtt hosszabbítunk azokkal a labdarúgókkal, akikben hosszú távon is potenciált látunk. A teljesség igénye anélkül ebbe a körbe tartozik Márkvárt Dávid, Polgár Kristóf vagy most már a DVTK Labdarúgó Akadémia növendéke, Orosz Donát is. Elégedett vagyok a teljesítményével, még ha tudom is, hogy a jó meccsei mellett olyan is akadt, ami kevésbé jól sikerült. Még nincs 18 éves, nem kész labdarúgó, ám ha tovább tudjuk csiszolni a játékát, akkor hosszú távon is a klub nagyon értékes játékosa lesz" - nyilatkozta a klub honlapjának Benczés Miklós sportigazgató.


A fiatal játékos is megszólalt a szerződése hosszabbítása után.

"Jövő nyáron járt volna le a szerződésem, de borsodi srácként, aki már hat éve DVTK-ban játszik gondolkodás nélkül elfogadtam a klub hosszabbítási ajánlatát, mert Diósgyőrben biztosítva érzem a további fejlődésem. Az előző bajnokságban debütáltam az élvonalban, a most befejeződött idényben öt mérkőzésen léptem pályára, ezt a számot szeretném tovább növelni, és beverekedni magam a DVTK kezdőcsapatába, hogy minél több örömet okozzak a szurkolóknak. Ősszel kezdődik az U19-es Európa-bajnokság selejtező-sorozata, a csapat tagjaként szeretnék kijutni az Eb-re."