×

A konkurencia csak motiválja a sorsa által a Fradiba vezérelt Bogdánt

Előbb a Ferencváros kapujába szeretne bekerülni, majd ott bizonyítva jöhet esetleg szóba a ismét a válogatott – vélekedett a magyar bajnokhoz szerződő Bogdán Ádám.

A kapus az M1 megkeresésére azt mondta, izgatott, hogy hazatérhet, boldogan szerződött vissza Magyarországra.

 

„A Hiberniannél úgy alakult a helyzet, hogy nem tudtak új kontraktust ajánlani, miközben a Fradival egyre közelebb kerültünk egymáshoz. A sors így akarhatta” – fogalmazott Bogdán, aki azért fog küzdeni, hogy bemutatkozhasson az NB I-ben, ugyanis korábban még nem szerepelt első osztályú bajnoki mérkőzésen.

Kiemelte, az előző nyár tanulsága számára az volt, hogy nem szabad kivárni, akkor ugyanis több lehetőséget is visszautasított, mert számára fontos, hogy jól érezze magát ott, ahol él.

Poszttársaival, Dibusz Dénessel és Gróf Dáviddal kapcsolatban kijelentette, mindkettőt kiváló képességű játékosnak tartja, akikkel motiváló lesz együtt dolgozni, viszont – mint mondta –, akkor képes a legjobb teljesítményre, ha a spekulációk helyett csak saját magával foglalkozik.

A válogatottságot illetően azt mondta, a Ferencvárosba szerződésével egy többlépéses folyamat első lépését tette meg egyelőre.

„Azok után, hogy megfelelő színvonalat képviselő együttesbe igazoltam, úgy kell edzenem és teljesítenem, hogy játéklehetőséget kapjak, utána pedig még azzal is élni kell tudni. Eddig még két-három lépcsőfok hátra van, ezeket szeretném betartani” – fogalmazott a kapus, aki számára külön motivációs tényező, hogy a Ferencvárossal a nemzetközi kupaporondon is szerepelhet.