×

A Vasashoz igazolt az Újpest csapatkapitánya

A Merkantil Bank Ligában szereplő Vasasnál folytatja pályafutását Litauszki Róbert.

Litauszki Róbert a Vasasnál folytatja pályafutását (Fotó: vasasfc.hu)
A 30 éves középhátvéd csapatkapitányként és klubikonként távozik az Újpest FC-től, amelynek színeiben egy rövid lengyel élvonalbeli szereplést leszámítva 16 éven keresztül futballozott - írja a vasasfc.hu.

„Litauszki Róbert rutinjával, magabiztosságával, harcosságával, küzdeni tudásával, győzni akarásával, szenvedélyes játékával, karakteres személyiségével a jövőben meghatározó alapembere, vezére lehet a Vasas védelmének. A futball iránti feltétlen alázata fiatal játékosaink számára is követendő példaként szolgálhat” - nyilatkozta a klub oldalán a rutinos játékosról Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója.

Litauszki úgy érezte, eljött a váltás ideje: „Több mint 16 évet, szinte az egész eddigi pályafutásomat Újpesten töltöttem, ami egy nagyon szép és hosszú időszak volt, s amire nagyon büszke vagyok, de eljött az ideje a váltásnak, a Vasas pedig ekkor keresett meg. Senkinek nem kell bemutatni azt a pozitív és hosszú távú tervekkel tűzdelt folyamatot, ami a téli vezetőségváltás óta zajlik ennél a nagy múltú, ambiciózus klubnál. A Vasas vezetőségének és stábjának a bizalma nagyon sokat jelent számomra, én pedig olyan ember vagyok, aki ezt a bizalmat kamatostól szeretné meghálálni. Őszintén megtisztelő érzés, hogy része leszek a Vasas csapatának, annak a Vasas-projektnek, ami nagyon sokak számára hosszú évekre vonzóvá vált az elmúlt hónapok során. Rendkívül motivált vagyok, s bízom benne, hogy velem kiegészülve - és tovább erősödve - nagy célokat tudunk elérni együtt. A téli erősítéssel elindult ez a folyamat, az elmúlt fél évben mutatott teljesítmény önmagáért beszél, így a célunk nem lehet más, mint idén megnyerni a bajnokságot, majd évről-évre fejlődni. Feczesin Robi - az NBI téli góllövő listájának vezetője - is azért választotta a Vasast, mert a klub vezetői ideális jövőképet tudtak felvázolni neki, az azóta eltelt időszak pedig engem is meggyőzött, örömmel vágok bele ebbe az új kalandba. 16 év újpesti kötödés nem kevés, de mindent meg fogok tenni azért, hogy a Vasas-szurkolók befogadjanak és a megbecsülésüket, a tiszteletüket a pályán nyújtott teljesítményemmel kivívjam.”