×

Jelenleg mindössze három játékossal áll szerződésben a ZTE

A bennmaradást kiharcoló játékosok közül csak három rendelkezik a következő szezonra is érvényes szerződéssel, ezzel együtt a keret egyben tartása a cél a Zalaegerszeg labdarúgócsapatánál.

Sallói István sportigazgató az M1-nek azt mondta, tudatos döntés volt a vezetőség részéről az ilyen időtartamú szerződések kötése, ugyanis a tulajdonos nem szeretett volna hosszú távú elkötelezettséget vállalni, mert nem tudták, mit hoz a jövő.

„Ez a metódus most nagy hátrány, mert a játékosaink kapósak és éhesek lettek, így nehéz egyben tartani a csapatot” – mondta Sallói.

Hozzátette, legjobbjaikkal folyamatosan tárgyalnak, de egyelőre mindenki kivár, milyen lehetőségei lesznek.

A sportigazgató kiemelte, nem a ZTE a leggazdagabb klub az OTP Bank Ligában, de amit megígérnek, azt meg is kapják a játékosok.

„A fiatal, tehetségek labdarúgók mellett eddig is olyanokat alkalmaztunk, akik máshol nem kaptak bizalmat vagy lehetőséget. Bízunk abban, hogy akiknek ezt mi megadtuk, azoktól most vissza is kapunk” – utalt Sallói többek között a gólkirály Radó Andrásra, vagy az ugyancsak támadó Bobál Gergelyre.

Az már biztos, hogy Nikola Mitrovic az Újpestnél folytatja, míg a MOL Fehérvártól kölcsönkapott duó, Tamás Krisztián és az előző szezon felfedezettjének választott Bolla Bendegúz visszatér anyaegyesületéhez, ahogy Stjepan Ostrek is, csak ő a Lendvához. Kocsis Gergő, Eric McWoods és Eduvie Ikoba pedig szerződése lejártával áll tovább. Ezzel szemben eddig Bojan Sankovic és Zimonyi Dávid neve található az érkezők oldalán.

A sportvezető megemlítette, az együttest az élvonalban tartó Márton Gáborral is egyeztetnek a közös folytatásról, de neki is vannak más megkeresései.

Az OTP Bank Liga következő idénye augusztus 15-én rajtol.