×

Puskás-díjas támadó érkezett kölcsönbe Budafokra

Az élvonalba feljutó Budafoki MTE kölcsön vette a MOL Fehérvár Puskás Ferenc-díjas támadóját, Zsóri Dánielt - írja a klub hivatalos honlapja.

Zsóri Dániel (fotó: BMTE)
"Zsóri Dániel érkezésével tovább erősítjük a konkurenciaharcot a támadósorban - mondta Oláh Lóránt sportigazgató. - Fiatal kora ellenére Dani már bizonyított néhány NB I-es mérkőzésen, bízunk benne, hogy Budafokon tovább fejlődik majd."

Zsóri 2016-ban igazolt első profi együtteséhez a Debrecenhez, 2019-ben debütált a felnőtt csapatban, amely emlékezetesre sikerült. Február 16-án csereként lépett pályára a Ferencváros ellen, a 93. percben győztes gólt ollózott a Nagyerdeiben. A találatot a FIFA szavazásán az év legszebbjének választották. Zsóri olyan nagyágyúkat előzött meg a voksoláson, mint Lionel Messi vagy Juan Fernando Quintero.

Zsóri Dániel a DVSC első csapatában tizenöt bajnoki és hét Magyar Kupa-mérkőzésen játszott - mindkét sorozatban egy-egy gólt szerzett -, valamint pályára lépett három Európa Liga-selejtezőn is.


2019 nyarán a MOL Fehérvárhoz igazolt és az előző szezonban - a kooperációs megállapodás értelmében - az NB II-es Budaörs színeiben is futballozott. Az NB I-ben öt, a másodosztályban négy találkozón szerepelt. Idén februárban, a Vác ellen szabadrúgásból lőtt győztes gólt.