Musorujsag
Élő Eredmények

RangAdó - A bajnokság mellett a Fair play-díjat is bezsebelte a Fradi

RangAdó - A bajnokság mellett a Fair play-díjat is bezsebelte a Fradi

M4 Sport
A Magyar Labdarúgó Szövetség döntésének értelmében a bajnok Ferencváros lett a labdarúgó OTP Bank Liga 2019/20-as szezonjának Fair Play-díjas csapata.

Idén nem a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hagyományos RangAdó gáláján került sor a legjobbak teljesítményének elismerésére, hanem az M4 Sport stúdiójában, a RangAdó Díjátadó keretében három este során. A második, csütörtöki alkalommal még a gólkirályt, a zalaegerszegi Radó Andrást díjazták.

Az év Fair play-díjasa: Ferencvárosi Torna Club

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a díj átvételekor az M4 Sport stúdiójában elmondta, a klubnál nagy hangsúlyt fektetnek a Fair Play-re, mivel az ország legnépszerűbb egyesületeként felelősséggel is tartoznak a társadalomnak, edukációs szerepet is betöltenek. „Úgy gondolom, a Ferencvárosban most olyan a légkör, hogy nem véletlenül nyertük meg ezt a megtisztelő díjat.”

A sportvezető szerint a sportszerű hangulatban az új stadionnak is nagy szerepe van. „Új milliőt hozott a Groupama Aréna, nyilvánvaló, hogy egy ötcsillagos szállodában nyilván máshogy viselkedik az ember, mint egy háromcsillagosban. Egy kifejezetten európai hangulatú stadionunk van, amely egyedülálló Európában. Nagyon ritka, hogy ilyen biztonság mellett ilyan hangulat van.”

Orosz Pál hozzátette, a mentalitás megváltozásához a stadion mellett az eredményességnek is szerepe van, ennek fenntartása érdekében további erősítéseket terveznek a következő idényre. A vezérigazgató úgy véli, az FTC jelen pillanatban egy „klasszikus Európa-liga-csoportkörös” csapat, ahhoz ugyanakkor, hogy a Bajnokok Ligájában csoportkörbe kerüljön, nagy szerencse is kell. Az Európa-liga elérhető dolog, szeretnénk elérni, bár az egymeccses selejtezők miatt sok fog múlni a szerencsén.”

A műsorban díjazták az OTP Bank Liga gólkirályi címét 13 góllal elhódító Radó Andrást is, aki elmondta, a bajnokság leállásakor a Zalaegerszeget még fenyegette a kiesés, de jó szériában volt a csapat, így félő volt, hogy megtörik a lendület. Ehhez képest az együttesnek és neki is jól ment a játék az újraindulást követően. „Szerencsére a csapat továbbra is nagyon jól szerepelt, nyilván ezért tudtam én is pluszban gólokat szerezni és gólpasszokat adni, a kettő nem ment volna egymás nélkül.”

A támadó hozzátette, Márton Gábor vezetőedző kinevezése új impulzust adott a ZTE-nek, ennek volt köszönhető, hogy el tudtak indulni felfelé. „Nemcsak sok gólt rúgtunk, hanem látványos futballal is rukkoltunk elő. Márton Gábor nyugalmat hozott a csapathoz, a játékosoknak pedig önbizalmat adott.”

Radó András utalt arra, hogy volt már a mostaninál gólerősebb szezonja, az akkori 14 találat azonban csak a góllövőlista harmadik helyére volt elég. „Nem szoktam úgy nekiindulni a szezonoknak, hogy eldöntöm, mennyi gólt várok magamtól, ebben a szezonban sem úgy indultam, hogy gólkirály akarok mindenképpen lenni. Aztán ahogy elindult a szezon, egyre inkább reális cél lett. Remélem, minimum ennyit a következő szezonban is sikerül szerezni.”

A RangAdó díjátadón hét kategóriában hirdetnek győztest. Szerdán az OTP Bank Liga legjobb edzője, az idény felfedezettje és játékvezetője vehette át a díjat, pénteken még a legszebb találat szerzőjét és az év játékosát hirdetik ki. Az elismerést a győztesek Nyilasi Tibortól, az MLSZ elnökségi tagjától, a szakmai bizottság vezetőjétől vehetik át.

A kategóriák végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden klubból a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott három-három játékosra kategóriánként. Kivétel ez alól az év játékvezetője, a gólkirály és a Fair Play-díj, míg az év góljára a szurkolók szavazhattak az M4 Sport honlapján. A női kategóriákban idén nem osztanak díjakat, mivel a koronavírus-járvány miatt a Simple Női Ligában nem hirdettek végeredményt.

A RangAdó Díjátadó győztesei:
Fair Play-díj: Ferencvárosi TC
Az NB I gólkirálya: Radó András (ZTE FC)
Az NB I legjobb edzője: Szerhij Rebrov (Ferencvárosi TC)
Az NB I felfedezettje: Bolla Bendegúz (ZTE FC)

További tartalmak